tisdag 10 maj 2016

Mattias Dahlgren Matbaren 10 maj 2016


Smörstekt vårsvamp ägg och ramslök
Tartar på grovmalen  flankstek m macadamianötter björksav och vattenkrasse












Kolgrillat vårlamm grön sparris färsk vitlök mandel
Hängmörad biff lagrad ost dragon å syrad lök
Vårlammet var otroligt mllt och fantastiskt gott.
Biffens örtiga dragonbas matchade vinets örtighet
Kvällens klart bästa kombo !!! 😁



2006 Pintia
Klar röd djupt utseende
Ren medel+ under utv fruktig fatig örtigt mörka söta bär
lakritz lavendel choklad
Torr fyllig sträv+ syra+ fruktig mineralisk örtintensiv tät frukt av körsbär och lakritz. Alkohol + 15%. lång sträv eldig örtig efter

Vårsvamprätten tog ner syra och strävhet men tog fram en metallisk  ton i vinet 😐
Köttets sötma och örtigheten i vattenkrassen matchade vinet perfekt tillsammans med nötternas bidrag till struktur och vinets grovastruktur matchade perfekt.

En mycket trevlig kväll hos mattias i baren och det blev inte sämre av att vi fick en visning i Grand:s vinkällare 😎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar