Torsdag 16 oktober
Vaknade skapligt tidigt å pysslade lite. Benjamin kom till oss kvällen före, Kalle kom från jobbet vid 9, taxin kom 09:15 å planet lyfte från Arlanda på utsatt tid kl 11:15.
Vaknade skapligt tidigt å pysslade lite. Benjamin kom till oss kvällen före, Kalle kom från jobbet vid 9, taxin kom 09:15 å planet lyfte från Arlanda på utsatt tid kl 11:15.
Flyresan blev en fantastiskt fin upplevelse med jättebra service. 3 rätters lunch med riktigt porslin och bestick. T.o.m glasen var av glas. Champagnen, Charles Heidsieck Brut Reserve, var kall, torr och gratis. Det serverades bra vin, från bra producenter, till maten, ur riktiga flaskor. Vi fick t.o.m. en extra stol emellan oss. SAS har verkligen uppgraderat sig med avseende komfort och service.
Framme på Heathrow typ 12:50 lokal tid. Väntade en stund på incheckade väskor, tog sedan Elisabeth line till Tottenham Court Road och gick till hotellet genom Covent Garden.
Checkade in, slängde in väskorna och klev ut på The Strand. Snett över gatan ligger The Cole Hole och eftersom vi hade gått om tid slank vi in å tog varsin öl och några påsar chips. 1 st halv pint Timothy Taylor Bolmaker till Charlotte. 2 st Fullers London Pride till Benjamin å Kalle. 1 st Nickolssons Pale Ale till Stefan. Allt på Cask givetvis.
Nu var det dags att släntra iväg bort mot puben Marquis of Grandby där vi bokat för att äta middag. Vi var lite tidiga och gick en sväng på Charlotte street och hamnade av en händelse på puben Queen Charlotte där träffade svensken Jens !! som sålde och levererade ölen Cold Porter från Pillars.
Vi tog varsin Cold Porter och pratade lite med Jens som bott i London sen 2001. Portern var jättegod. Vi satt där en stund och gick sedan bort för middag på Marquis of Grandby.
2 st Sausage and Mash till Stefan å Benjamin samt 2 Fish and Chips till Charlotte å Kalle. Dryck blev 2 st Cask Twin Coast Pale Ale från Sharps för Lotta å Benji. 1 st Timothy Taylors Landlord Dark Cask för Stefan och Budvar lager från Budweiser till Kalle.
Stimmigt, högljutt men trevligt. Nån dryg timme senare strosade vi hemåt för ett tidigt sänggående. En mycket trevlig dag var till ända.
Fredag 17 oktober
Var nere vid frukosten typ 7. Kaffe, äggröra, bacon å korv samt croissant.
Bloggade torsdagens händelser. Grabbarna kom gjorde oss sällskap typ 1 timme senare. Trevligt🙂.
Runt 9 var vi samlade utanför hotellet redo för en runda i det lite gråmulna men sköna vädret. Vi gick österut längst Strand, vek av över Waterloo Bridge och ned längst stranden an Thamsen förbi London Eye, över Westminster Bridge mot Big Ben.
Förbi klockan, vänster in på Abbingdon Street med Palace of Westminster till vänster och Westminster Abbey till höger.
Vek av mot höger bort mot Buckingham Gate, där vi stannade å fikade med utsikt över puben The Albert på Victoria Street.
Vi blev så nyfikna på puben så rätt var det var satt vi med varsin liten Cask-öl. Stefan: Abbot Ale. Lotta: London Glory Ale. Kalle: House Ale The Albert. Benji: Old Speckled Hen Pale Ale. Alla från Green King.
En mycket mysig och trevlig pub. Färden gick vidare till Buckingham Palace där det var otroligt mycket folk men ingen verkade veta vad som skulle ske😃.
Vi avvek efter ett tag och gick väster om slottet in på Piccadilly bort mot Piccadilly Circus.
Klockan var typ halv 1 och vi var lite matsugna, så vi slank in på The Lyric, en pub Benjamin sett ut tidigare och låg ett stenkast ifrån Piccadilly Circus.
Vi tog varsin Sandwich. Stefan: Fish fingers med Fiend Oatmeal Stout från Oakham. Lotta å Benji: Honey Roast Ham Lotta med 1/2 Sussex Best Bitter från Harvey's Benji Sisters Table Beer oxå från Harvey's. Kalle: Cheddar Cheese med en Budvar. Gott och mycket trevligt i en mysig liten pub. Mätta, belåtna och lite trötta traskade vi den rätt korta vägen hem. Vila.
Efter vilan tog vi en tur ner till hotellets bar för en drink innan middagen på Doppo. Lagom nöjda med drinkarna speciellt Lottas 'Drajja' som var mer än lovligt blaskig och som Lotta tydligt påpekade, promenerade vi till Doppo.
En kvart tidiga steg vi in genom dörren till den lite oansenliga men mysiga restaurangen som ligger i hjärtat av Soho. Vi möttes hjärtligt av den trevliga personalen inkl Guiseppe Zen 'vår' sommelier 🙂. Guiseppe var som vanligt mycket trevlig och uppdaterade oss om våra tidigare besök med placering, mat och dryck 😁.
Vi bestämde oss snabbt för Yorkshire Longhorn T-Bone, Cornish pink fir potatoes and Rocket & Parmesan.
I väntan på maten serverades 2018 Ferrari Perlé Trentodoc, vilket indikerar att vinet är gjort enl metodo classico, från Trentino-Alto Adige. Ett bubbel med 100% Chardonnay. Efter en trevlig stund väntan serverades maten som var fantastisk med perfekt kött, mycket goda potatisar och fräsch sallad. Vinet, vilket var fantastiskt välbalanserat fylligt, fruktig, mjukt strävt och bra syra med hintar av mogna körsbär å plommon, harmoniserade mycket väl med maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar