lördag 3 februari 2018

Fredag 2 februari 2018

Den här helgen skulle vi vara kvar i Stockholm för att leverera till Systembolag runt om i Stockholm. Bilen var redan packad med varorna, så det var bara för Charlotte att hämta bilen i garaget efter jobbet, åka och hämta upp Stefan och bege sig till hotellet. Vi hann i princip bara att checka in och sedan ta taxi mot beställt bord på Rolfs kök.
Som fördrink tog vi var sitt glas champagne 2009 Yann Alexande Millesime Blanc de Blancs Brut, som hade drygt medelstor autolytisk, fruktig doft med gula äpplen, bröd och Mariekex. Smaken var fruktig med toner av fat, grillad citron, gula äpplen och mineral. Ett friskt, fruktigt vin med bra mousse och toner av citrus och mineral.
Vi bestämde oss för att dela på två rätter, nämligen Konfiterad fläsksida från Rocklunda gård, med vitkål, ölkokt lök och potatismos med rostad vitlök och Rödvinsbrässerad oxkin med tryffeldoftande potatismos. Gott! Även fast, om man ska vara lite kritisk, vitkålen = over kill (hade dessutom en konsistens som påminde om papper) och den ölkokta löken var lite besk och med liten ölsmak. 
Till detta 2015 Domaine Clape Renaissance från Cornas i norra Rhône, ett distrikt där vinbönderna för 60-70 år sedan, sålde sin skörd direkt till de stora firmorna. Den första som gick mot strömmen var Auguste Clape som 1957 började tappa själv. Cornas är en liten appellation med drygt 100 ha. Tidigare hade den rykte om sig att göra kraftiga viner, utan elegans, som den som t.ex. Côte Rôtie hara. Idag har detta ändrats och nu görs eleganta viner med mineraliska uttryck från den granitrika jordmånen. Just det här vinet, Renaissance, kommer från två vingårdslotter med yngre stockar, Les Sabarotte och Geynale. Vinet hade stor, fruktig, fatig, örtig, mineralisk doft med mörka bär, ceder, krossat grus och toner av viol. Smaken var fyllig, sträv med bra syra. Vidare var smaken fruktig, örtig med lång fatig eftersmak med vanilj. Ett kraftigt, strävt men mjukt elegant vin med stram karaktär. Supergott!!
Vi avslutade middagen med chokladtryffel och var sin liiten grappa, Sibona La grappa di Barbaresco och tog sedan taxi tillbaka till hotellet. Läs mer om besöket här👆
Vi var fortfarande sötsugna och väl framme gick vi till baren och beställde med oss var sin glass Mövenpick Maple Walnut & PX-sirup samt ett glas 2012 Nuits Saint George Clos de l'Arlot Blanc från Domaine de l'Arlot till rummet, där en liiiten flaska Tawny Port av okänt märke väntade och passade utmärkt till glassen. Det vita vinet var fruktigt, blommigt i doften med rostade fat, grillad citron. Smaken var torr, lite kärvt mjuksträv och bra syra, med grillad citron och exotiska toner. Ett underbart vin med exotiska toner och balanserad syra. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar