Efter en lat morgon och en promenad i det underbart fina vädret tillagade vi Nötfärsbiffar med Gräddsås, Kallrörda Lingon och Gräddstuvad Spetskål. Gästerna kom och bjöds på ett av våra favoritvin, 2014 Amour de Dieu Condrieu från Jean-Luc Colombo med goda ostarna Chabichou du Poitou Chevre och Delice de Bourgogne som aperitif. Vinet bjöd på lite knuten exotisk, fruktig, blommig doft med aprikos och mineral i form av blöt sten. Smaken var torr och medelfyllig med den typiska feta känsla som druvan Viognier erbjuder men här oxå med en frisk syra, kryddigt och blommigt med tydlig aprikos och mineral och lång eftersmak.
Till maten smakade vi, förutom vatten, lite av 2013 Barolo Ginestra från Diego Conterno. Vinet uppvisade typiska Barolodrag med hög syra och bastant strävhet i inte så bra balans. Vinet behöver nog några år för att mogna och slipas av.
Till maten smakade vi, förutom vatten, lite av 2013 Barolo Ginestra från Diego Conterno. Vinet uppvisade typiska Barolodrag med hög syra och bastant strävhet i inte så bra balans. Vinet behöver nog några år för att mogna och slipas av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar