lördag 20 januari 2018

Lördag 20 januari 2018

På förmiddagen tog vi bilen och for iväg mot Stockholm för att leverera till ett antal Systembolag runt om och i staden. När vi var klara parkerade vi bilen i garaget och lämnade in våra väskor på hotellet vi skulle övernatta på, nämligen At Six. I det underbara vintervädret strosade vi genom Kungsträdgården, kikade i affärer på Biblioteksgatan och gick sedan bort mot Stureplan. Vi var lite småhungriga och kikade in på Sturehof, som visade sig ha endast ett litet bord för två personer ledigt en timme, innan det var bokat. Det räckte gott, tyckte vi och beställde in ett glas champagne, Egly-Ouriet Les Vignes de Vrigny Premier Cru, två ostron var och en jättefin, irländsk hummer att dela på. Allt smakade perfekt och servicen var jättebra, så mycket nöjda lämnade vi timmen senare restaurangen och tog oss i sakta mak tillbaka till hotellet.

Efter en stunds väntande på att få tillträde till hotellrummet, som hade lovats klart medans vi var ute, blev det en stunds vila och sedan tillfräschning inför beställt bord på AG, där vi också skulle träffa Gustaf och Anna. Dit tog vi taxi och anlände ett par minuter före 19:00. Vi möttes av den alltid så trevlige Erik, chefssommelier på AG och fick var sitt glas  champagne Bollinger med oss till vårt bord. En liten stund senare dök Gustaf och Anna upp och fick likaledes var sitt glas champagne till bordet. 
Till förrätt beställde Stefan och Gustaf Stekt grissylta med grillad paprika, Monte Enebro & vattenkrasse, Charlotte valde Råbiff, SRB, Hallbjörtorp, Gröna Gårdar, Bohuslän och Anna en fräsch tonfisk Tonfisktartar med avokado, mandlar, soja & friterad lök.
Till middag blev det Entrecôte från Sverige, Skottland, USA och Frankrike, vilket serverades med pommes frites och bearnaisesås. Som dryck beställde vi in två flaskor, från Rhône en 2010 M.Chapoutier Barbe Rac och en 2012 Lilian Syrah från Oregon, USA typiska för var och ens stil, typ södra och norra Rhone . Kvällen avslutades med dessert vilken bestod av Chokladbrownie med lönnsirapsglass, spritade körsbär & krossad ökensand för Stefan och Charlotte och en Punschparfait med hjortron, kola & pekannöt för Anna. Lite portvin, Grahams 20 Years Tawny Port passade finfint till.
En jättefin kväll med mycket god, vällagat mat, passande och goda drycker, trevligt sällskap och perfekt service!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar