måndag 1 januari 2018

chez Chastel söndag 31 januari

Nyårsafton! Sovmorgon och god, lugn, lång frukost.
Till lunch öppnade vi en flaska champagne Gosset Grand Blanc de Blancs, vars doft var frisk, fruktig av gula äpplen, mineral och med en känsla av jästen. Vinet hade hög syra, var citrusfruktigt, med lite gula äpplen och mineral. Till champagnen åt vi en bit Delice de Bourgogne och Chèvre.
Farmor Sonja kom på eftermiddagen för att fira in det nya året med oss. Sonja är lika skidintresserade som vi, så att titta på vinterstudion tillsammans med oss var självklart. Vi åt Pilgrimsmusslor med Beurre Blanc toppat med löjrom (recept finns här👆) och till dem drack vi en 2015 Domaine Rollin Premier Cru Sous Fretille. Vinet hade relativt stor, fet, fatig, mineralisk doft med grillad citron. Smaken var fyllig med bra syra och hög koncentration, mineral och grillad citron.
 
Fram mot kvällen dukade vi fram Skaldjur i form av räkor, krabbor och humrar med hemgjord majonnäs, dels au naturelle, dels smaksatt med bl.a. vitlök och chili. Till skaldjuren drack vi vår champagne 2006 Beurton-Vincent Prestige som har en härligt frisk, fruktig doft med toner av brioche och fräsch citrus. Smaken är likaledes frisk, fräsch med toner av brioche och citrus. En elegant, lättdrucken champagne med bra frukt och frisk syra.
Vi avslutade middagen med kaffe och Chokladfondant med hallonspegel (recept finns här👆).
* * * Gott Nytt År! * * *

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar