måndag 15 januari 2018

chez Chastel lördag 13 - måndag 15 januari 2018

Blogga ska man göra direkt. Inte vänta ett par dagar, eller som i det här fallet, flera veckor...😖 Gör ett försök att komma ihåg och skriver ner lite stolpar i alla fall.

Lördag 13 januari
En lugn lördag. Som snacks till ett glas 2010 Beurton-Vincent Millésime, knaperstekte vi svålen till den confiterade fläsksidan. De passade riktigt bra ihop, var jättegott! Till middag åt vi så den Confiterade fläsksidan med soyasås och blomkålsgratäng. Till den drack vi ett glas var av 2015 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc.
Söndag 14 januari
Klockan ett skulle släkten från Stockholm och förmiddagen ägnades åt att förbereda inför det. Sonja kom först, men så har hon inte lika långt hit som de har som bor i Stockholm. Stockholmarna kom strax efter och blev efter lite allmänt småpratande, serverade Hummersoppa, hembakt bröd och ost. Till dessert blev det Smulpaj med hallon, blåbär och fluffvispad grädde. Några av oss drack 2015 2015 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc och några andra Coca Cola. Efter att gästerna tackat för sig och återvänt mot Stockholm, ägnades resten av eftermiddagen och kvällen åt att städa undan och sen blev det... inget särskilt (dvs lite småpratande och tv-tittande).
Måndag 15 januari
Blev väckt av skönsjungande gossar och dukat frukostbord. Sedan iväg till jobbet och en full arbetsdag i Stockholm. Väl hemkomna blev jag bjuden en mycket (mycket!) god champagne, nämligen 1995 Charles Heidsieck Blanc des Millénaire  och till det lite tilltugg.
Eftersom det var min födelsedag och jag fick bestämma vad vi skulle äta till middag, bestämde jag att vi skulle beställa pizza. Tyvärr - eftersom det var måndag, var förstås inte vårt ordinarie pizzaplace, Pizzeria Piazza, bästa pizzerian i stan, öppet😢Det visade sig vara fallet för 'pizzerian alternativ 2' också, så det blev till att Googla och vi hittade till slut ett ställe som var öppet. Vi beställde hem varsin Pizza Margarita och en typ Pizza Salami, vilka nådde inte alls upp till det vi blivit bortskämda med från Pizzeria Piazza. Men, men... vinet vi drack till var i alla fall mycket bra, en 2010 Bodegas Pintia Toro Pintia.
En riktigt skön födelsedag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar