söndag 7 januari 2018

Fredag 5 januari 2018

Vi träffades, som så ofta, på Fiskeläget efter jobbet, pratade lite både med varandra och personalen, tog ett glas vin, Les Cloux från dom Rollin, och ett par ostron (Charlotte) och två små goda laxmackor (Stefan). Idag skulle vi vara kvar i Stockholm för att fira Charlottes kommande födelsedag, så både restaurang och hotell var förbokade. Vi strosade Drottninggatan fram, gick lite in och ut i affärer och provade och köpte sedermera ett par varma skor åt Charlotte. När vi kom fram till hotellet i Gamla stan vilade vi en stund innan vi gick ned till det förbeställda bordet på restaurang Djuret.
Vi började med var sitt glas champagne Henriot Brut Souverain, som var en frisk trevlig champagne med toner av citrus. Till det serverades Nybakt surdegsbröd med schalottensmör.
Idag bestod menyn av tre rätter. Först ut var Råskuren filé av regnbågsforell, saltad rom och puffat skinn som serverades med sojatapioka, pepparrotsemulsion, inlagd strandarv och dill. Mellanrätten bestod av Stekt tuppbröst, spetskålsstekt tryffelmousseline på låret, halstrad confit på tuppkammen, krispigt stekt vinge och smörig tuppbuljong som serverades med vintertryffel, piquillopaprika och libbsticka. Som huvudrätt serverades Träkolsgrillad innanlår av dovhjort, Barolo-bräserat lägg med inlagda granskott och svarta vinbär. Serveras med bräserad fänkål och krämig prästost
Till detta fanns tre vinpaket i olika prisklasser att välja på, men vi valde istället att ta in en flaska 2004 M.Chapoutier de l'Orée Ermitage. Doften var oxiderad med exotisk, torkad frukt och honung. Smaken var fyllig med låg syra, oxiderad med torr torkad frukt. Ett vin med torr torkad frukt och mycket oxidation som kanske sett sina bättre dagar, tycker vi. Det passade för övrigt inte särskilt bra till maten.
Efter maten gick vi till grannrestaurangen Burgundy och avslutade kvällen med glasspinnen vi åt när vi var där senast, Mövenpick Maple Walnut & PX-sirap (mmmums!) och var sitt litet glas grappa Nardini av den olagrade sorten. Det kändes sååå skönt att krypa till sängs efter en mycket trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar