lördag 11 augusti 2018

10-11 augusti 2018

10 augusti
Upp i mycket arla morgonstund för att hinna jobba innan vi satte oss i Nya Bilen, lastad med många lådor vin som skulle levereras, via restaurang Gastro i Helsingborg, till bröllop helgen därpå. Resan ner gick mycket bra. Vi stannade till ett par gånger, bl.a. en liten stund för lunchmacka och kaffe vid Gyllene Uttern, som ligger med vacker utsikt över Vättern. Fina vägar och ny bil gjorde som sagt resan bekväm och det kändes som om timmarna i bilen gick väldigt fort. Straxt var vi framme i Helsingborg och kunde lasta ur på restaurang Gastro. Vi var mycket hungriga, så vi åkte därefter direkt till hotellet, parkerade bilen och checkade in. Efter lite snabb tillfräschning promenerade vi så tillbaka den lilla biten till Gastro och vårt innan resan bokade bord.
Medans vi kikade i menyn, sippade vi på var sitt glas champagne, Palmer & Co Brut Réserve och Coca cola till Jonathan. Charlotte och Jonathan bestämde sig för Gastros hamburgare på Limousinehögrev från Dickssons kött i Vinslöv, brynt lök, chipotledressing, saltgurka, bacon, Vikentomater, lagrad cheddarost och pommes frites, medans Stefan beställde Grillad hängmörad ryggbiff, kantareller, primörer, sommarbönor, färskpotatis, rödvinssky.
Till det drack vi 2012 Darioush Shiraz, som var härligt fruktig och örtig med smak av choklad, körsbär och tydlig mineralitet. Vi avslutade med en 2:a olagrad grappa var (Nino Cuvée 2013 och Frescobaldi Brunello di Montalcino) och en liten chokladtryffel. Jonathan ville hellre ha glass så det blev en Rabarbersorbet till honom.
Vi hade verkligen en lugn, mysig och jättetrevlig kväll. Mycket mätta och mycket belåtna promenerade vi sedan sakta tillbaka till hotellet!

11 augusti
Hotellfrukosten var väl kanske inte den bästa vi ätit, så vi dröjde inte kvar på hotellet längre än nödvändigt. Hemfärden gick nästan lika smidigt som resan ner. Vi svängde in i Linköping och gjorde ett stopp där. Tyvärr utan uträttat ärende, fortsatte vi sedan hem.
När vi kom hem satte vi oss ner framför tv:n tillsammans med ett glas champagne, 2008 Diebolt-Vallois Fleur de Passion Brut Cramant Grand Cru och lite tilltugg i form av Brillat Savarin och salami och kikade på EM, innan vi satte igång med förberedelserna inför middagen.
Till middag idag skulle vi äta svenska kräftor som Stefan hämtat på Åsby på fredagsmorgonen, prinskorv, hemgjorda köttbullar och Jansson-inspirerad potatisgratäng med ansjovis och gruyèreTill detta en riesling, 2015 Berg Schlossberg från George Breuer. Allt detta inmundigades i sällskap av EM i simning och friidrott på tv:n. Jonathan hade ordnat efterrätten, nämligen Magnum-glass Original!!
(Grattis på födelsedagen, Kalle! Vi firar dig senare! 💗)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar