Upp i mycket arla morgonstund för att hinna jobba innan vi satte oss i Nya Bilen, lastad med många lådor vin som skulle levereras, via restaurang Gastro i Helsingborg, till bröllop helgen därpå. Resan ner gick mycket bra. Vi stannade till ett par gånger, bl.a. en liten stund för lunchmacka och
kaffe vid Gyllene Uttern, som ligger med vacker utsikt över Vättern. Fina vägar och ny bil gjorde som sagt resan bekväm och det kändes som om
timmarna i bilen gick väldigt fort. Straxt var vi framme i Helsingborg och
kunde lasta ur på restaurang Gastro. Vi var mycket hungriga, så vi åkte därefter direkt till hotellet, parkerade
bilen och checkade in. Efter lite snabb tillfräschning promenerade vi så
tillbaka den lilla biten till Gastro och vårt innan resan bokade bord.
Medans
vi kikade i menyn, sippade vi på var sitt glas champagne, Palmer & Co Brut
Réserve och Coca cola till Jonathan. Charlotte och Jonathan bestämde sig för
Gastros hamburgare på Limousinehögrev från Dickssons kött i Vinslöv, brynt lök,
chipotledressing, saltgurka, bacon, Vikentomater, lagrad cheddarost och pommes
frites, medans Stefan beställde Grillad hängmörad ryggbiff, kantareller,
primörer, sommarbönor, färskpotatis, rödvinssky.
Till det drack vi 2012
Darioush Shiraz, som var härligt fruktig och örtig med smak av choklad, körsbär
och tydlig mineralitet. Vi avslutade med en 2:a olagrad grappa var (Nino Cuvée
2013 och Frescobaldi Brunello di Montalcino) och en liten chokladtryffel.
Jonathan ville hellre ha glass så det blev en Rabarbersorbet till honom.
Vi hade verkligen en lugn, mysig och jättetrevlig kväll. Mycket mätta och mycket belåtna promenerade vi sedan sakta
tillbaka till hotellet!
11 augusti
Hotellfrukosten var väl kanske inte den bästa vi ätit, så vi dröjde inte kvar på hotellet längre
än nödvändigt. Hemfärden gick nästan lika smidigt som resan ner. Vi svängde in i Linköping och gjorde ett stopp där. Tyvärr utan uträttat ärende, fortsatte vi sedan
hem.
När vi kom hem satte vi oss ner framför tv:n tillsammans med ett glas
champagne, 2008 Diebolt-Vallois Fleur de Passion Brut Cramant Grand Cru och lite tilltugg i form av Brillat Savarin och salami och kikade på EM, innan vi satte igång med förberedelserna inför
middagen.
Till middag idag skulle vi äta svenska kräftor som Stefan hämtat på Åsby på
fredagsmorgonen, prinskorv, hemgjorda köttbullar och Jansson-inspirerad
potatisgratäng med ansjovis och gruyère. Till detta en riesling, 2015 Berg Schlossberg från George Breuer. Allt detta
inmundigades i sällskap av EM i simning och friidrott på tv:n. Jonathan hade
ordnat efterrätten, nämligen Magnum-glass Original!!
(Grattis på födelsedagen, Kalle! Vi firar dig senare! 💗)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar