lördag 17 november 2018

chez Chastel lördag 17 november 2018

Denna kväll skulle äta lammstek tänkte vi, så efter att i rask takt promenerat runt 5 km-spåret i Johannesdalsskogen, tog vi bilen och åkte till Åsby Vilt & Lanthandel i Hallstahammar.
När vi kom hem öppnade vi en flaska 2009 Pierre Péters  l'Esprit som vi smuttade på tillsammans med lite ost och salami. Det blir genast så mycket mysigare att pyssla och klara av allt det där man skjuter upp till helgen, när man gör det tillsammans med lite bubblor!
Till lammsteken serverade vi sedermera den godaste och kanske enklaste potatisgratäng man kan göra, Potatisgratäng Gruyère, där man varvar skivad potatis med riven Gruyère, salt, peppar och sedan fyller på med grädde. Så enkelt! Så gott!
Vinet vi valde för kvällen var det fantastiska Château d'Ampuis från Côte-Rôtie av E. Guigal av årgång 2013. Vinet hade en stor, fruktig, örtigt pepprig doft med lavendel, mint, läder, vitpeppar och krossad sten. Smaken var fyllig, sträv med härlig syra, fatig, örtig, lite rökig med härlig lång mineralitet. Ett rätt stramt, elegant fruktigt, saftigt vin med peppar och mineralitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar