torsdag 15 november 2018

Restaurang Nabo torsdag 15 november 2018

Vi har gått förbi restaurang Nabo som ligger i hörnet Tegnérgatan, alldeles intill Tegnerlunden, ett flertal gånger under hösten och tänkt att nästan gång måste vi gå dit och se hur det ser ut och prova deras mat. Så bestämde vi oss till slut för att gå dit, en lite kulen torsdagskväll mitt i november.
Vi slog oss ner vid baren alldeles innanför dörren och bestämde oss för att börja kvällen med var sitt glas Champagne Diebolt-Vallois. Efter en liten stund var vårt bord redo och vi tog våra glas och slog oss ner och kikade i menyn.
Fisk var väl det vi hade tänkt innan vi gick dit, men det fanns även ett par kötträtter som lät lite lockande. Men till slut föll det på fisken i alla fall, en Marulk med broccoli, kycklingkrisp, brynt smörpulver, champinjoner och fårost till Charlotte och en Helgeflundra med ett år syrad svartrot, spetskål, purjolök, dinkel och smen till Stefan. Mycket av anledning till att vi till slut valde fisken, var att det fanns en 2006 Chablis Grand Cru Les Preuses från Vincent Dauvissat på dryckeslistan. Visserligen inte Den Dauvissat, men ändå intressant, tyckte vi. Det visade sig dock tyvärr att den inte var på topp, med knuten doft och en liten smak av bränt smör.
Den byttes sedermera ut mot en 2013 Chassagne-Montrachet Premier Cru Morgeot Vielles Vignes från Vincent Girardin, som hade stor fruktig, fatig doft med grillad citron och rostade fat. Smaken fyllig, fatig med grillad citron. Ett fruktigt, fatigt vin med elegans men kanske aningen mycket kraft.
Vi avslutade middagen med en dessert i form av Chokladmousse, chokladkräm, fröpralin, maräng, päron att dela på och till det varsin liten grappa Nardini Bianco, underbart fruktig!
Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll, med trevligt bemötande, god mat och god dryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar