onsdag 31 oktober 2018

31 oktober 2018 Restaurang Garage del Gusto

På väg hem från jobbet en kväll, fick vi syn på den lilla italienska restaurangen Garage del Gusto som ligger ett stenkast från Odenplan. Vi gick in och tog en öl, kollade vinlistan (den stora) och passade på att boka bord till nästa tillfälle vi var i stan, ett par veckor senare
Så kvällen den 31 oktober begav vi oss till Gusto. Vi blev väl bemötta och placerade vid ett bord med rödrutig duk.
Vi började med varsitt glas Franciacorta, Italiens motsvarighet till Champagne, Alma Gran Cuvée Bellavista Brut som vi läppjade på när vi studerade mat- och vinlistan, samtidigt som vi knaprade lite på de smårätter som ställs ut på bardisken och kunde plockas med till bordet.
Stefan bestämde sig för pasta, Spaghetti alla Carbonara med griskind, ägg och svartpeppar och Charlotte Saltimbocca del Garage. Vi valde ett vin från Chianti, nämligen en 2008 Chianti Classico Antinori Badia a Passignano. Vinet hade stor, fruktig, fatig, örtig doft med körsbär och väl gömda fat trä i form av ceder. Smaken medelfyllig, moget sträv med påtaglig syra, fruktig, fatig, örtig med körsbär kaffe och lång eftersmak med trä och beskhet. Sammantaget ett stramt, fruktigt, fatigt  vin i vegetativ stil med lite torr frukt, bra och lång eftersmak. Man saknar rund fruktighet. Kvällen avslutades traditionsenligt med varsin liten Grappa och Chokladtryffel innan vi gick den korta biten hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar