fredag 5 oktober 2018

Waza Torsdag 4 oktober

Vi skulle egentligen till Prinsen på mingelprovning men vi gick direkt till Waza på Västmannagatan med medhavda glas :), ty den relativt nye ägaren förkunnade tidigare i veckan att han inte hade hunnit köpa bra vinglas. Krogen införlivar ett eget bryggeri där man kan brygga sitt eget öl som man sedermera kan dricka. De gör såklart eget öl som de säljer och vi gillar verkligen stilen på deras öl, oavsett typ. De gör väldigt balanserade öl med bra frukt som balanseras av måttlig syra alt. beska. Nåväl vi stegade in i lokalen förbi baren och in i den lite spartanskt inredda restaurangen. Vinlistan var relativt kort men med ett häpnadsväckande bra urval av Bordeauxer till mycket bra pris. 
Till tilltugg blev vi serverade Friterad lökring med tryffelolja. Till detta tog vi varsin öl från deras eget bryggeri nämligen Waza Hazy Champagne IPA med bra balans och modest beska samt med en touch av suröl, otroligt frisk och lättsam och Waza Belgo IPA som var balanserad, fruktig och frisk med bra, inte för hög beska. Två bra öl som strålar av frukt och friskhet. 
Till mat beställde Stefan Hjortytterfilé med Savoyknyte fyllt med portvinbrässerad lök, russin och fläsksida, jordärtskockspuré, friterad palsternackaa, lingonsås och potatisbakelse och Charlotte tog Lammytterfilé med tre varianter på blomkål - puré, friterad och gratäng - med rosmarinskysås. Vinet vi bestämde oss för var 2001 Chateau Giscours som finns uti appellationen Margaux. Vinet hade en medelstor, fatig fruktig doft med mörka bär som björnbär, kaffe, cacao, läder å ceder. Smaken var fatig fruktig med bra syra lakrits, mörka bär som plommon och med en lång fatig eftersmak. Ett fylligt fruktigt elegant vin med bra syra och lång eftersmak av faten. 
Till dessert tog vi Vaniljpannacotta med hjortron och havreströssel och en liten Rocca Sveva Grappa Amarone från Cantina de Soave. En mycket trevlig middag med överraskande bra mat med fantastiskt dryckesutbud där Bordeauxvinerna ägde och ölen var härligt friska.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar