onsdag 1 januari 2020

Chez Chastel 31 December 2019


Upp tidigt på nyaftonsmorgonen och greja med dagens mat och dryck...roligt!! Framåt 12-draget kom Benjamin och Freken...en spännande ölprovning stundade! Men först blev det 2013 Pierre Peters Champagne L'esprit Blanc de Blancs och Plaumen im Speckmantel som en liten aptitretare. Pierre Peters funkar alltid.
En mycket intressant ölprovning ledd av Chastel Beverages egen ölkonnässör Benjamin. Temat var NEIPA, dvs New England IPA. Alla mycket goda och speciella. Jonathan briljerade med sin otvivelaktiga kunskap om Cola och nitade 'riktig' Cola direkt.
Efter lite pokulerande och trevliga diskussioner omkring öl i allmänhet och NEIPA i synnerhet så dukades det upp till förrätt som bestod av Lobster Rolls med Krabba och till det serverades Louis Roederer Brut Premier. Roederer förnekar sig aldrig, den var perfekt till Rollsen. Efter ett tag avvek Freken och iordningställandet av kvällens middag tog vid.  Stefan fixade huvudrätten och Charlotte efterrätten. 
Det blev en härlig eftermiddag i köket och till slut serverades Grytstekt Fjällripa med Gräddsås, Potatispuré samt svartvinbärsgelé. Till det serverades det en spännande flaska 1984 Chateau Rayas CNdP, detta mytomspunna vin som är mycket svårt att få tag på nuförtiden. Vinet var fint moget med sirlig frukt, bra syra och mycket fat och ceder men som så ofta med äldre viner tycker vi att det saknas lite spänst, fräschör och pigga syror. en mycket rolig upplevelse och vinet passade perfekt till fjällripan.
Kvällen avslutades med en helt underbar Tarte Tartin med persikor och kaffe.
En fin och mysig nyårsafton var till ända och vi slutade framför TV:n och inväntade 12-slaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar