torsdag 16 januari 2020

Stockholm Torsdag 16 januari 2020


Vi hade bestämt oss för en kväll ute för att fira någons födelsedag och vi hade bestämt Sturehof som börjar bli en riktig 'favvo'. Dom har en bra vinlista med CoraVin vin som lite extra krydda för den som vill dricka något riktigt gott men inte en hel flaska. Vi browsade genom meny och vinlista...
...medans vi smuttade på Pierre Peters Champagne Réserve Oubliée Blanc de Blancs Grand Cru tillsammans med några Ostron. Det blir alltid en trevlig pratstund och dividerande om vinområden, årgångar, bäst mat till osv...osv. När vi sent om sider lämnat vår beställning och kunde vi inte hålla oss borta från CoraVin listan där vi hittade det perfekta vinet för kvällens förlustelser nämligen 2015 Chapoutier Saint-Joseph les Granits, och vilket vin detta är. 100% Marsanne med tons av mineral, smör, hasselnötter och rostat bröd i perfekt balans med den perfekta mognaden ger detta ett vin med frisk lite fet syra men med stor kropp och härlig fruktsötma. Jag förstår att Parker ger detta vin 97 poäng. 
Kvällens huvdrätt blev Flamberad Oxfilé med Pepparsås och Pommes Frites och till det en underbar 2014 Ridge Vineyards "Monte Bello" Santa Cruz Mountains Cabernet Sauvignon. Med en blend av 75% CS, 18% Merlot, 5% CF och 2% Petit Verdot. Doften var intagande med en bouquet mintiga mörka bär, ceder och ny ek. Smaken fyllig , balanserat stäv med rik frukt och en redan balanserad syra. Ett underbart att dricka nu och årtionden framöver.
Grappa med cocosparfait var en värdig avslutning på en helt igenom perfekt middag. Serveringen var avslappnad och oklanderlig, maten...så god och vinerna världsklass. Sturehof är en av de bästa restaurangerna i Stockholm, inga krusiduller och finmanér utan bra just mat och bra viner toppat med en självklar servering.
Sakta strosade vi den relativt korta vägen hem till Tegnérgatan med ett stopp för lite sött så där på kvällskvisten. Chokladboll och 2005 Diplomatico Single Vintage Rhum. Snacka om avslutning. Bästa giftermålet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar