söndag 6 december 2020

Lördag 5 december 2020 Skaldjursjulbord Stockholm

Vi tog en promenad efter frukost och Jonathan stannade kvar i lägenheten och myste. Den uppblåsbara madrass som Jonathan sov på läckte så för att inte Stefan skulle behöva gå upp typ en gång i timmen i natt också, gick vi och köpte en ny på Clas Ohlson. Vi passade på att köpa några julklappar också på väg tillbaka. Under tiden vi var ute hade Benjamin kommit hem till oss.

Klockan tre kom taxin som tog oss till Sturehof, där Stefan och Benjamin klev ur och hämtade skaldjur och vidare hem till Sebastian.
Vi samlades i köket och välkomnades med glögg och snack. Sen dukade vi upp ostron, räkor, havskräftor, krabba, kungskrabba och hummer. Dessutom lite olika majonnäs och bröd.
Stefan hade tidigare varit och lämnat de viner som serverades under kvällen, 2015 M.Chapoutier Les Granits, 2018 Domaine Rollin Les Cloux och 2019 Wittman Aulerde Riesling GG.
Vi började dock med en liten av saffransdoftande Hummersoppa à la Sebastian och Susanna, som även gjort den lilla desserten vi avslutade middagen med, Pannacotta med äppelkompott.
Det blev dags för lille Otto att gå och lägga sig och vi passade på att tacka för oss. Mätta och nöjda tog vi oss tillbaka hem med taxi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar