tisdag 1 september 2020

Tisdag 1 September 2020 Cork Vinbar Stockholm

Jättefint väder i Stockholm så vi gick till Cork Vinbar i Gamla Stan. 
Vi bemöttes som vanligt mycket trevligt och fick in ett 'orange' vin NV, Miura från vinmakaren Fernando Coelho som håller till i Douro Portugal. Vinet härstammar från 3 olika årgångar och har jäst 3 månader. Doften var fruktig och träig, smaken klart reduktiv och rejält tärft.
                                 

Vi var lite hungriga ändå så vi beställde in varsin Risotto al Tartufo tillsammans med 2015 Sidonio d Sousa från distriktet Bairrada och gjort på druvan Baga. Vinet var medelfylligt, fruktigt, mineralisk med rätt hög syra  och passade riktigt bra till Risotton. 
Därefter fick vi prova ett antal olika naturviner där Vale da Capucha Brancomed druvorna Viosinho  och Arinto, var en positiv överraskning med en underbar doft som påminde om viner från Pessac-Leognan och Sauvignon-Blanc. 
Alex serverade skickligt och trevligt med mycket stor kunskap. Innan vi skulle gå serverades kvällens höjdpunkt, 1963 Sequera Colheita som var ett fruktig och spänstigt vin trots åldern, med torkad exotisk frukt, russin och en härlig syra. 
En mycket trevlig kväll på en mycket trevlig liten restaurang med bästa servicen och mottagandet. Menyn är liten men maträtterna är vällagade och Alex är mästare på att kombinera maten med de Portugisiska viner han har till förfogande. Typ 150 olika viner på glas och därtill kommer att stort antal viner som enbart finns på flaska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar