lördag 8 juni 2024

London 6 - 9 juni 2024

Torsdag 6 juni 2024
Vi tog bilen de få metrarna till Caffè Nero där vi tog en cappuccino och en té innan vi for till Arlanda.
Vi parkerade bilen och tog oss sedan i lugn takt genom säkerhetskontrollen och mot SAS-loungen (som i ärlighetens namn inte har mycket att erbjuda men det är lugnt och man kan få något litet att äta och dricka till frukost).
Flygresan vart lugn och behaglig. Vi hade förbeställt champagne och nötter som vi fick till den måltid som serverades ombord. Mycket trevligt, gott och värt att beställa extra!
Vi anlände till Heathrow ca 13:30 och tog Elisabeth line till Tottenham Court Road. Fem minuter senare var vi framme vid vårt hotell, typ straxt efter 14:00.
Vi checkade in och lämnade våra väskor på rummet och gick därefter direkt till puben Dog and Duck, som ligger vägg i vägg med hotellet. Vi tog vart sin cask (London Pride till Charlotte och en Nicholson's Pale Ale till Stefan) och delade en liten skål pommes. När pommesen var slut gick vi vidare ut på stan och stannade till bara ett stenkast därifrån på The George, som vi besökt förra gången vi var här och kom ihåg att vi drack en så god Spitfire på cask. Den var dock inte lika god den här gången men Charlottes lilla Guiness var däremot riktigt mumsig.
Nu kände vi oss nöjda på öl (Spifire lämnades nästan orörd...filåt) och strosade vidare längs Oxford Street där Charlotte provade skor innan stegen styrde oss tillbaka till hotellet.
Det hade samlats en massa After Wörkare utanför Dog and Duck men borden utanför entrén var lediga så där satte vi oss och beställde en Old Fashioned och en Dry Martini (som tillreddes till perfektion enligt instruktioner från Charlotte).
En liten stund slummer på hotellrummet och sem vart det dags att äta middag. Vi hade beställt bord till kl 18:00 på den lilla italienska pärlan Doppo, som har en härlig meny, en fantastisk vinlista med en sommelier som är mycket kunnig och trevlig. Han hälsade oss hjärtligt välkomna tillbaka och pratde om de viner vi drack förra gången vi var här. Han kom till och med ihåg var vi satt i restaurangen. Kul!😄
Vi bestämde oss för “Bistecca Doppo”, Cornish pink firs potatoes, rocket & parmesan, och till det rekommenderade sommelieren en Brunello di Montalcino 2015 från Constanti. Fantastiskt gott! Vi avslutade med en liten 2:a Brunello Montalcino-grappa och en choklad-dessert.
Mycket nöjda gick vi tillbaka mot hotellet, stannade till och köpte vatten och M&M som vi mumsade på en liten stund till en film som vi snabbt somnade till.

Fredag 7 juni 2024
Lite sovmorron och vi var på Caffé Nero typ strax efter 7.
Mysigt att sitta med sin Capuccino/Te och Croissant och kolla stan vakna till liv. Planen idag var att via Oxford Street ta oss runt Hyde Park men vi ändrade oss och gick Charlotte Street till Regent Park som vi rundade inside. 
En underbart fin park med stora välskötta gräsytor där allsköns aktiviteter äger rum. Vi strosade runt och njöt av vädret och kollade i alla aktiviteter som skedde där.
Ett vätskestopp blev det vid den lilla sjön Boating Lake med kaffe, vatten å blåbärsmuffins.
Efter en stunds strosande bland det rika fågelliv som präglar den här delen av parken vek vi av och tog oss ur parken och Baker Street som tog oss hela vägen till Hyde Park via en liten bit på Oxford Street.
Förlåt Sherlock men museet intresserade oss föga.
Efter en snabb koll på snygga skor anträdde vi Hyde Park. Vi gick motsols och kikade på allt och alla som rörde sig där. Kul😃. Vi gick ur parken i hörnet där vägen till Notting Hill går och tog sen in på Kensington Church Road för att sedemera hamna på Churchills Arms. 
En praktfull pub med anor. Vi tog varsin cask öl, Stefan tog en pint av Fuller ESB Extra Special Bitter och Lotta en half pint Seafarers English Ale från Gerge Gale.
Vi beställde även en skål med pommes men döm om vår förvåning när de meddelade att de enbart serverade asiatisk mat! Vi tog varsin påse chips istället. ESB:n var mycket god, chipsen likaså. Lottas öl var...inte lika bra så hon tog en half pint Guiness Extra Cold å den var god! 
Puben var genuint inredd som en brittisk pub ska vara det var mysigt å så...men en brittisk pub utan brittisk pub mat?...nja jag vet inte!
Hur som helst, efter ett tag gick vi vidare längst vackra Kensington Church Road. Stannade å köpte en glass och gick i Hyde Park igen för att sedan rikta våra steg mot Harrods.
Väl där snabb-hovrade vi igenom varuhuset. Nu var vi hungriga och på vägen hem via Piccadilly letade vi efter nånstans att äta och det slutade med att vi åt på restaurang Seafood Bar på Dean Street, alldeles runt knuten från vårt hotell.
Vi beställde en Mixed Sea Food Plate betående av Shrimps, Bläckfisk, Lax, Havskräfta och 2 andra fiskar. Gott! Vinet blev en Chablis Premier Cru på glas som vi ratade och tog istället varsitt glas Champagne Moët & Chandon Brut Imperial som sommelieren frikostig toppade upp. Vi var lätt trötta i benen eftet en dags promenerande så vi gick upp på rummet för att vila. Vaknade upp strax innan vi skulle gå på Lion King och upptäckte att vi glömt kassen med t-shirts som Stefan köpt, på restaurangen. Som tur vad så hade personalen tagit hand om kassen. Puh!
Nu gick stegen på Lyceum Theater och Lion King.
Som seden bjuder tog vi ett glas Champagne, Louis Roederer 244, innan föreställningen på ett ställe precis i närheten av teatern. Där kom vi i samspråk med ett mycket trevligt par så vi glömde nästan bort tiden.
Föreställningen var helt fantastisk med otrolig färgprakt och mycket bra sånginsatser. Mycket sevärd.
Trötta med glada gick vi hemåt och somnade omedelbart.

Lördag 8 juni 2024
Lite senare till frukost idag efter en god natt sömn. Cappuccino/Te, croissant och dagen till ära en citronmuffins. Stefan satt kvar å bloggade fredagens eskapader tillsammans med en extra kopp Cappu. Charlotte gick till rummet och fixade bilder till bloggen.
Det var lite kyligare idag å vi strosade upp till Oxford Street via Soho Square, tog vänster och gick hela vägen upp till Hyde Park med lite instick på butiker som lockade. Stefan köpte skor.
Klockan började bli lunch, typ 12, så vi gick till Charlotte Street och puben Marquis Of Granby där vi åt det mest klassiska av alla rätter, Fish and Chips, med varsin öl, Timothy Taylor Landlord. God men kanske lite enahanda då vi dricker den ofta, även hemma.
Utbudet på pubarna blir, även här i London lite lika, kanske beroende på leverantörerna? Men vi hittar alltid pubar med något nytt🙂 Exempevis var ESB på cask en nyhet, och god. Stefan tog även en half pint Guiness som blir mer och en favvo.
Mätta och väldigt belåtna gick vi och det var meningen att vi skulle ned till Covent Garden men det var lite kyligt och vi var trötta, så vi gick hem till hotellet. Covent Garden finns kvar till nästa gång😁
Efter några timmars vila gick vi ned i hotellets bar, vi satt ute, tog en drink, bloggade, tittade på 'paraden' av olika typer av människor som passerade förbi...mysigt å kul å bästa underhållningen🙂. Tiden går fort å snart var det dags att gå hela vägen till kvällens middag. 75 meter till Milk Beach. Vi satt inne på denna trevliga restaurang som ska vara nån sorts cross over mellan Australisk och Europeisk cusine.
Vi bestämde oss snabbt för ett glas 2022 Vasse Felix Filius Chardonnay innan maten och 2021 Vasse Felix Chardonnay till maten som blev Helstekt Sea Bass, XO butter och sea greens. Mycket gott! Vinerna hade samma grundkaraktär, lätt fatiga med frisk syra. 2021:an var dock fylligare med härlig mineralisk doft med hintar av svag vanilj.
Servicen var bra och på det hela en mycket bra middag i hjärtat av Soho.
Vi gick hemåt genom en myllrig, folkrik stad med glada och festande människor. Hemma kollade vi på The King's Man och somnade snart.

Söndag 9 juni 2024
Klockan väckte oss kl 06:00. Checkade ut från hotellet och gick bort till Tottenham Court Road för att ta Elisabeth Line till Heathrow. Döm om vår förvåning när linjen var avstängd fram till 07:40😒. Vi chansade inte på att den tiden skulle gälla, så vi gick tillbaka till hotellet och bokade en taxi. Kul, då fick vi åka traditionell London-taxi till slut🙂. Åt frukost och slappade i lounchen tills flyget gick. Lite trassel med handbagaget som vi blev tvungna att checka in. Hemma typ 15:30 på Norra Stationsgatan. 

Resan har varit skön, utvilande med bra pubbesök, mycket bra middagar, sköna promenader och Lion King var fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar