måndag 6 februari 2017

chez Chastel 4 och 5 februari 2017

Lördag
Meningen på var att äta Crostini med blomkålscreme och prosciutto👆 som en liten aptitretare för att sedan äta Pasta Carbonara, men efter crostini-mellanmålet vid typ 14:30, ja Jonathan åt resterna av högrevshamburgarna som blev kvar från fredagen, var vi nöjda och det blev Tiramisu och en Grappa Nardini distilleria a Vapore samt en liten Samalens Armagnac -66 framåt kvällningen tillsammans med en skaplig rulle på Netflix. Till Crostinin drack vi Franciacorta Monte Rossa Flamingo Rosé Brut som var citronskalsyrlig med blodapelsin och en ganska påtaglig beska i slutet. Franciacorta i Lombardiet som får ses som Italiens kanske bästa distrikt (DOCG) avseende mousserande vin gjord med Metodo Classico, dvs champagnemetoden. 
Söndag
Efter en skön promenad i det rufsiga vädret tillagades Moule på Rodenbach Grand Cru en sur flamländsk öl som tillverkas i Belgien. Innan moulen var färdig passade vi på att blint referensprova en av de vita bourgogner som vi (Chastel) kommer att importera nämligen 2014 Domaine Rollin Pere et Fils Pernand-Vergelesses Premier Cru Sous Frétille och som referens den utmärkta 2013 Domaine Marc Morey & Fils Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Vergers. Det var en intressant provning där Moreys var elegant fruktigt, fatigt och sirligt med rostade fat, grillad citron, mineral och lite väl mycket vanilj både i munnen och i eftersmak. Rollin stod för ett mer robust och kraftigare vin med fruktighet, fat, bra syra med inslag mer åt grapecitrus, mineral där faten knappt märktes och en fruktig liten kryddighet i eftersmaken. Det var två mycket bra viner med olika stil och där Rollin står sig i konkurrensen i den yppersta kvaliteten. 
Därefter tillreddes Pasta Carbonara 👆och till det drack vi 2012 G.D.Vajra Barolo Bricco Delle Viole som var fruktigt, fatigt med bra syra och ganska strävt med mognadstoner och anslag av körsbär. Ett i våra ögon en typiskt Barolo från en bra producent som vi dessutom besökte under vår vistelse i Italien i september. Se besöket här👆.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar