söndag 12 februari 2017

Lördag 11 februari 2017

Vi gick upp och åt frukost i skaplig tid, samtidigt som vi utförde lite nödvändig pappersexercis. Efter diverse pyssel tog vi så en stärkande promenad i den kyliga, grå och snöfattiga februariförmiddagen. Vi tog vägen förbi osthandlare Hatz och köpte med oss en liten burk gåslever till såsen och en bit ost av Brillat Savarin-typ att snutta på samtidigt som vi lagar maten. Och vad är inte godare att snutta på när man snuttar på sådan god ost, om inte en god champagne? Olivier Leflaive har en sådan, nämligen Champagne Valentin Leflaive Extra Brut Blanc de Blanc. Riktigt trevlig! Lägg därtill de fantastiska ostbågarna så blir det nästan helt perfekt!
Det kändes skönt att komma tillbaka hem igen och snart började vi förberedelserna inför kvällens middag som idag skulle bestå av, mjum-mjum-mjum... rådjursfilé med gräddkokt, tryffeldoftande spetskål👆Till detta drack vi en elegant och fint fruktig 2013 M.Chapoutier Croix de Bois.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar