tisdag 28 mars 2017

chez Chastel 24-26 mars 2017

Fredagen var ännu en milstolpe i Chastel Beverages korta historia då vi i arla morgonstund färdades medelst bil till kungliga hufvudstaden och Livets Godas redaktion för att inlämna dryckesprover inför lanseringen av våra viner på SB:s beställningssortiment. Det blir spännande att se recentionerna senare. Senare under dagen, nämligen efter jobbet vid typ 15 bläcket, anträdde vi, lite spända, Fiskeläget i Hötorgshallen för att tiĺl vår stora glädje få den goda nyheten att de vill köpa in några av våra viner. Det stilla underbara vinet från Dom Rollin Pére et Fils, 2015 Les Cloux och Paul Chollets flaggskepp 2010 Concerto var de viner som inköptes. Glada i hågen åkte vi hem, väldigt nöjda med dagen.
Väl hemma firade vi med en flaska 2010 el Puntido tillsammans med torsdagens rester i form av Högrevsburgare och ostbågar 😆. Vinet hade en stor, fruktig, örtig, tät, koncentrerad doft av lakritz, choklad, kaffe och lavendel. Smaken var torr, fyllig med underbar syra och väl integrerade taniner. Fruktig, fatig, örtig med mineral, lavedel, starkt rostat kaffe och långt fatigt slut. Ett fantastiskt vin med stor fyllig kropp, mjukt strävt med en balanserad syra och med en fantastisk koncentration med lavendel och rostade fat. 
Lördagen var det tidig uppstigning och jobb med den egna provningen på Bishops 29/3. Efter en skön promenad i det fina vårvädret var vi värda lite skaffning. Det blev Parmesankakor med Brillat Savarin och löjrom och till det ville vi prova en konkurrent till våra Cremant de Bourgogne, nämligen 2012 Louis Bouillot CdB vilket visades att vinet var totalt intetsägande med massor av bubblor och besk eftesmak, vida skilt från de recensioner med nougat, nötter och allehanda andra saknade attribut som SB publicerat om vinet på sin hemsida. FALSK VARUDEKLARATION!! Som om detta inte var nog så skyltar etiketten med reklam om någon utmärkelse i något för oss okänt symposium i Stockholm, vilket är mot SB:s policy!! Ok, nog om detta, efter att vi hällt ut vinet i slasken valde vi att öppna Paul Chollets CdB Blanc de Noir vilken var lätt bärnstensfärgad och med härliga pigga små bubblor och med en friskhet, renhet och med lätt touch av druvan. Ett friskt, rent enkelt vin med härlig mousse. Fantastiskt till Parmesankakorna! 
Senare framåt kvällentillagades en skön Oxfilé med bakad potatis, rosébaconsmör och pytt på champinjoner, grön sparris och zucchini. Till anrättningen var det meningen att prova en klassiskt Rioja i form av 2007 La Rioja Alta 904 Gran Reserva men den visades oturligt nog vara 'korkad' så det fick bli 2010 Macan som påminner mycket om el Puntido i karaktär och egenskaper men som är lite 'glesare' och elegantare i stilen. Ett mycket bra vin! 
Söndagen avnjöts med promenad, fika på stan och avnjutning av helgens rester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar