söndag 6 januari 2019

Tegnér helgen 4-6 januari 2019


Fredag
Arbetsveckan avslutades  med en liten AW på WAZA som har blivit vårt stamställe att slinka in på ett bara stenkast från vårt 'näste'. Stefan intogo en st liten Waza Winter Wärmare, en underbart god porter, brygd i deras bryggeri bakom disken,  med inslag av choklad, kaffe, pomerans och melass men med en bra beska och livlig kolsyra som gör den inte bara mumsig men också frisk...mumms!! Lotta provade Waza Som en Wit, en egenbrygd frisk veteöl av IPA karaktär. En lätt frisk öl med en alkohol på 4,9%. God. Ett litet smakprov på Cherry Chouffe på fat som var översöt med mycket körsbär. Njaa, till efterrätt då. Eftersom hungern var påtaglig beställdes en charkbricka. Portern var perfekt till den smakrika charken vi bjöds på!!😊WAZA är ett jättetrevligt lättsamt ställe med bästa ölen, bra prissatta viner och avslappnad personal där vi blev en kort stund för snart bege oss hem till Tegnér. 
Där väntades det räkor, krabb-ben, getost och laxbakelser och 2007 Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs Grand Cru, en frisk, stram inte så fruktig, elegant med rätt distinkt syra som var perfekt till maten.
Lördag
Frukost på Nybergs och en promenad  ner till Norrmälarstrand och runt Kungsholmen norrut tillbaka till Vasastan och inköp av eftermiddagens mat hos Kajsa Warg på Odengatan. En härlig promme i det kalla, mycket hala men underbart soliga vädret. Lite laxrulle med resterna av gårdagens Champagne innan ett välförtjänt varmt bad. Sedan tittade vi på skidor och lagade Ugnsbakad Entrecôte, honungsglaserad brysselkål å bacon med hemrört kryddsmör och till det en underbart silkig, mjuk, fyllig, fruktig 2015 Chapoutier Chateauneuf du Pape Barbe Rac med ett underbart djup med lakrits och örter och lång mineralisk eftersmak som passade maten perfekt. En underbar dag avslutades nöjligen på soffan...och snart sov vi.
Söndag
Frukost på Nybergs och sen en promenad ner till Norrmälarstrand, förbi Statshuset, Nybroviken, Stureplan, upp på Kungsgatan, Sveavägen och sen Tegnérgatan och hem efter en liten korv med räksallad på 7-eleven. En skön promenad i det lite mulna kylslagna vädret. Rester sen lördagen blev mat och skidor med efterföljande senaste Mission Impossible förströdde oss denna sköna lata söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar