tisdag 1 januari 2019

Nyårsafton chez Chastel 2018

Vi hade bestämt oss för att det nya året skulle firas in i hemmets lugna vrå, lagandes god mat i stillsamhet. Vi tog bara en promenad på förmiddagen, fram och tillbaka till stormarknaden och sedan var det... på med myskläderna igen!
Benjamin kom vid lunchtid och vi startade nyårsfirandet med en liten Champagne-provning, där vi jämförde två Champagner från Beurton-Vincent, Réserve Brut och Réserve Brut Nature, där Réserve Brut korades som klart bästa. Vi kunde återigen konstatera vilken fantastiskt fin Champagne den är!
När provningen var klar, dukade vi fram två fat snittar, det ena med rostat bröd, anklever, två sorters marmelad och jordnötsströssel och det andra med krispigt bröd med crème fraiche och löjrom. Anklevern hade vi tillrett själva dagen innan. Det var förvånansvärt enkelt och smaken blev helt fantastisk! Recept hittar du här 👆 Till det drack vi 2010 Chateau Coutet, ett underbart sött vitt vin från Barsac-Sauternes, med härlig frisk syra och toner av honung och exotisk frukt.
Till middag tillagade vi helstekt ripa, serverad med tryffeldoftande potatismos och gräddsås. Till det gjorde vi en jämförelse mellan två Bordeaux-viner, 2007 Chateau Haut-Bailly och 2015 Chateau Jean Faux. Måltiden avslutade vi med en frisk men härligt gräddig apelsinparfait med cointreaudoftande apelsinfiléer. Recept till parfait finns här 👆Mätta och belåtna inväntade vi sedan tolvslaget, småpratandes om ditten och datten. Ungefär en halvtimme innan tolv, gick vi ut och fyrade av några raketer, inköpta på beställning av Jonathan. Det var kanske lite i onödan vi köpte dessa dyra pjäser, då vi på hemvägen gick förbi Stora torget och där bjöds ett magnifikt fyrverkerispel!
❤ Gott Nytt År 2019 ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar