måndag 24 december 2018

chez Chastel Julafton 2018


Vi hade förberett julmaten under några dagar men en hel del återstod att färdigställa på julaftonens morgon. Vi gick därför upp relativt tidigt och påbörjade stöket.
Charlotte skulle fira julafton med familjen i Stockholm så en bit före lunch packades bilen med paket och Charlotte for mot Stockholm.

Stefan fortsatte förberedelserna med julstök och matlagning och vid tvåtiden kom gästerna. Det bjöds på välkomstbubbel i form av 2011 Paul Chollet Concerto och löjromssnittar på hemgjord pizza. På julbordet fanns apelsin- och dragonsill, ägghalvor med svart- och röd rom, hemgjorda lammfärsbullar, prinskorv å skinka från Åsby, brunkål, hemgjord senap, rödbreserat fläsk, glaserad brysselkål med chorizo, vikålssallad med annanas, Pflaumen im speckmantel samt blandad Stilton och Comté med Engelsk fruktkaka. till detta dracks det allehanda stout, porter röd- och vit Bourgogne och gästerna lät sig väl smaka!
När välkomstglöggen var uppdrucken, julmaten uppäten, Kalle färdigtittad på, klapparna öppnade och kaffet uppdrucket i Stockholm, påbörjade Charlotte återfärden mot Köping.
I Köping var julfirandet i full gång när Charlotte klev in genom ytterdörren, alldeles i lagom tid för julklapparna att delas ut av Tomten Jonathan. Kvällen avslutades tillsammans med Benjamin och farmor Sonja med lite skönt småprat och knaprandes på nötter och andra godsaker för att vid halvelva-tiden traditionsenligt besöka midnattsmässan i Köpings kyrka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar