Slut på denna vecka och förväntningar inför kommande helg och senare i veckan resan till Beaune. Helgen avrundades med ett besök på vår kvarterskrog Waza som har ett bra utbud på öl och en restaurang som gör vällagad god mat och har en liten diamant i vinlistan med mycket bra Bordeauxer. Dessutom brygger de eget öl med en stil som är välbalanserad och mycket drinkable för alla öltyper. Just nu så har de en underbar Waza Winter Wärmare som liknar mer en Porter än Stout dvs det finns lite mer kolsyra och lite tydligare humle, ett öl som fått sin karaktär mer från bryggningen än av tillsatser. Ety så har denna underbara öl en tydlig söt fyllig karaktär av brun farin, kaffe och lite julkryddor som pomerans men en bra beska och fräschhet från kolsyran. Den känns mer som en öl än en dessertdryck.
Vår krogvärd bjöd även på en mörk Cuvée van de Keizer från bryggeriet Het Anker i Mechelen i Belgien som låg någonstans som en mycket mörk red ale men med mer mörka toner, choklad och torkad frukt. Varje år sedan 1999 bryggs ett hyllningsöl på bryggeriet Het
Anker i Mechelen. Cuvée van de Keizer (sedan 2017 omdöpt från Gouden Carolus
Cuvée van de Keizer Blauw till Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial
Dark) hedrar bryggeriets anor från 1400-talet och tiden när Kejsar Karl V tros
ha druckit luxuösa brygder i denna belgiska quadrupel-stil (eller donker bier).
Den kejserliga utgåvan är från början en väl tilltagen och limiterad version av
Gouden Carolus Classic. En tidlös och vackert bevarad ölkultur. Till detta intog vi en korg med härliga Pommes med majjo. Efter en stund kom taxin och vi drog vidare i fredagskvällen på nya äventyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar