lördag 22 december 2018

chez Chastel 22 december 2018

Happy Birthday, to you. Happy Birthday to you! Happy Birthday, Dear Stefan! Happy Birthday, to youuuuu!! [tänk Charlotte going Marilyn Monroe 😋 hahahahaaa!! ...awful!!] Bröd bakades och småplock förbereddes.
Strax efter lunchtid plingade det på dörren. Sonja kom först och sedan dök sönerna och Susanna upp och framförde en betydligt bättre version av födelsedagssången än morgonens. Det bjöds hemgjord glögg (grunden av resterna från fjolårets portvinsglögg), pepparkakor, ost och rostad engelsk fruktkaka och granen (inköpt dagen innan på Stora torget, tillsammans med granen till Sonja) kläddes traditionsenligt.
Efter att granen var färdigklädd satte vi oss till bords. Först bjöds vi en rödvinsprovning, Stefans födelsedagspresent från Sebastian och Benjamin. De tre vinerna hade relation till pappa-söner-resan till byn Montalcino i Italien ett antal år tidigare. En mycket intressant provning. Tack Benjamin och Sebastian!!💓
Det bjöds sedan småplock i form av Rostade kikärtor med parmesan, Friterad minimozzarella med arrabiatasås, Dadlar med manchego och rostade salta mandlar, Ugnsbakade fikon med prosciutto, chèvre och honung, Grönskålschips, Focaccia med flingsalt och rosmarin. Därefter diverse ostar tillsammans med portvin, antingen Javali 10 Year Old Tawny Port, Javali 20 Year Old Tawny Port eller 2015 Javali Vintage Port (eller alla tre om så önskades).
Det har blivit tradition att göra marsipanfigurer med jultema på födelsedagskvällen och så gjorde vi i år också. I år tycker vi det blev extra snygga skapelser, som ni kan se av bilden nedan! Åh vilken mysig födelsedag!!💓

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar