tisdag 11 april 2017

chez Chastel 7-9 april 2017

Fredag
Kl 15:00 på fredagen började mitt möte på jobbet, några minuter senare började allas telefoner att ringa... det blev en tragisk kväll för många. Charlotte ringde och mådde bra men blev stående nånstans i tunnelbanan varefter hon fick gå tillbaka hela vägen till Rissne och sedan vidare till stan med ben och buss och ben... där vi träffades typ 19 på vårt snabbt inbokade hotell för natten, Generator, för att direkt gå snett över gatan bort till Cloud Nine 👆Efter en trevlig middag gick vi till hotellet, somnade direkt, gick upp i ottan och åkte första tåg hem till Köping.
Lördag
Efter en skön promenad i skogen och diverse inköp på livsmedelsbutiken gick lördagen till att baka goda rostbröd, umgås tillsammans med yngste sonen (som oxå fixade vår nya printer) och lite senare matlagning av Löjromspizza. AOC kittosten Langres, som ligger i Champagne och som är gjord på pastöriserad komjölk fick vara mellanmålet denna fina lördag. Gropen i osten är för att osten ej vänds under lagringen och det är populärt att hälla lite av sitt favoritvin däri för att ytterligare öka smaken. Osten passade bra till Champagnen Charles Heidsieck Brut Reserve som uppvisade en klassisk stramhet, citrussyrlighet och elegans i såväl doft som smak fastän man kan sakna frukt och mer rikedom. En vintage hade nog varit ett mer passande vinval här. Löjromspizzan👆 var som vanligt mycket god och funkade rätt bra till 2011 Georg Breuer Rüdesheimer Berg Schloßberg Riesling som var fruktig, blommig med exotisk frukt, petroleum och en skir syra.
Söndag
Söndagsmorgonen gick till att detaljplanera sommarens Frankrike tripp, så då gick det kvickt några timmar varefter vi tog en biltur till Öbergs i Västerås där vi utnyttjade vår bonus och köpte två kökslampor. Hemkomna därifrån tillagades rester bestående av torsdagens Rostas med lätt mosad potatis och söt cognacssås. Till detta en av de bästa viner vi druckit på senare tid, nämligen 2012 Chateau Hosanna från Pomerol med en blandning av 80% Merlot och 20% Cabernet Franc. Slottet ägs av Christian Moueix. Vinet hade en stor, fruktig lite fatig doft av mörka bär, choklad och lätt ceder. Smaken fruktig, fatig och örtig med toner av choklad, lakritz och mogna körsbär. Ett fylligt, lent, fruktigt och fruktsaftigt vin med koncentration och munfyllnad med stor elegans och inbäddad strävhet... mycket gott!

Nöjda med helgen somnade vi tidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar