torsdag 7 mars 2019

Man in The Moon Torsdag 7 mars

Efter jobbet denna lite kulna och grådaskiga dag skulle vi möta upp yngsta sonen, som tillfälligt bor i närheten av storstan, för en öl eller två. Det blev Man in The Moon som ligger på Tegnérgatan i närheten av Birger Jarlsgatan. En mysig pub med riktigt bra öl, både på tapp och flaska, dessutom har de en speciallista med lagrad öl som är riktigt trevlig med många sköna öl till bra pris. 
Vi kom lite tidigare än sonen och tog en varsin Stout, Café con Leche Sweet Stout från Cigar Brewing för Stefan och Peche Mortel Imperial Stout från kända Dieu du Ciel för Lotta. Stefans öl var mörk, doften var lagom söt med kaffe, choklad och mörkt rågbröd. Smaken var fyllig, rund, mustig, lite fatig med tydlig sötma, bra kolsyra och bra beska. Gott! Lottas öl var tillika mörk, doften stor kraftig, mörkrostad med stark espresso och bränd, besk eftersmak.  Den blev stående!! 
Sonen kom efter ett tag och vi tog nya tag i ölmenyerna, men först beställde vi in maten som bestod av Råraka, fläsk och rårörda lingon....underbart.
Benjamin började med en NEIPA (New England). Till maten sedan drack Stefan Aphrodite Stout från ovan nämnda Dieu du Ciel. En underbart sötdoftande öl med choklad, kaffe lite bränd med mjukt rostad karaktär. Smaken var kraftig, fyllig, mustigt söt med choklad, kaffe och melass och bra beska och kolsyra. Så här ska en Stout uppföra sig! Lotta drack Oude Kriek från 3 Fonteinen tappad 2015! En frisk, syrlig öl med äkta körsbärskänsla och något avslipad syrlighet pga årldern, vilket bara var positivt. Perfekt sommaröl!! Benjamin tog sin vana trogen en Oude Geuze från BOON!! Efter maten var vi rejält mätta och nöjda så vi betalade och gick för att titta på Vinterstudion och skidskytte, vilket vi sedermera somnade till :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar