Det var meningen att jag skulle köpa nåt lätt till kvällen så jag gick för att möta Lotta borta vid Hötorget och slank in på Hötorgshallen och ut därifrån kom jag med en väldigt välhängd bit oxfilé, bearnaisesås och en bit Chabichou(getost) :). Väl hemma tillredde vi köttet genom att bryna på hög värme runt om för att sedan köras i ugnen i 150 grader till en innertemperatur på 50 grader, sliza upp bitar på tallriken, servera Bea direkt från burk, en Châteauneuf du Pape av bättre märke och 'Escape to the country' på TV...vad kan man mer begära?!....jo att göra egen Bea, annars var köttet helt underbart smakrikt och vinet enormt gott! Vinet ja, 2015 Château Sixtine Châteauneuf du Pape med en blend av 45% Grenache, 30% Mourvedre och 25% Syrah hade en stor fruktig, fatig doft med mörka körsbär, lakrits och krossat grus. Smaken var medelfylligt len med mjuka tanniner, lakrits och mineral. På det hela en underbar mat med underbart vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar