lördag 30 mars 2019

chez Chastel lördag 30 mars 2019

Lördagen bjöd på fint väder och vi började den med frukost på Nybergs och därefter lång promenad runt Stockholms innerstad.
Efter diverse inköp gick vi hem och började förberedelserna för kvällens provning. Men först en stunds avkoppling på balkongen med fika i de nyinköpta kaffemuggarna från Marimekko och nybakt fikabröd från ett av bagerierna vi gick förbi när vi var ute och promenerade.
Vi hade fått hem nya viner från Toscana i Italien som vi kände att vi behövde gå igenom och analysera. Vad inte bättre än att göra det i sällskap av vinintresserade för att få feedback av opartiska, tänkte vi?
När gästerna kom bjöd vi på Champagne Beurton-Vincent Réserve Demi-Sec och som tilltugg Bakad svärtad småpotatis med laxrom och kryddsmör. Därefter följde provningen, blint förstås, för att få en opartisk bedömning av vinerna.
Vi provade tre viner, två från Duemani, Cifra och Suisassi och en från Javali, 2009 Quinta do Javali Old Wines.
Efter avslutad provning åt vi Tryffeldoftande pasta med tomater, bacontäcke, timjan, basilika samt gott smör och avslutade sedan middagen med en mycket god Stilton, inköpt på Androuet i NK:s nya, trevliga Salutorg och Quinta do Javali 20 Years Old Tawny Port. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar