onsdag 3 april 2019

Restaurang Nabo onsdag 3 april 2019

Kl 18:00 hade vi bokat bord på restaurang Nabo på Tegnérgatan invid Tegnérlunden och ett par minuter före mötte vi vännen och namnen Stefan strax utanför.
Vi blev placerade vid ett bord nära det öppna köket, kikade i menyn och bestämde oss ganska snart för vad vi ville äta.
Vännen Stefan och Charlotte bestämde sig för Älgskav, råraka, shiitake, savoykål, lingon och bränd grädde. Stefan ville hellre ha Ryggbiff, rödbeta, torkad lök, kungsmussling, hasselnöt och oxalis, vilket skulle visa sig vara det bättre alternativet då älgskaven var rätt smaklös och rårakan den låg på, blev blöt och saggig. De rårörda lingonen som dekorerats med lyfte inte rätten.
Vi kikade aningen längre i vinmenyn innan vi bestämde oss för vad vi ville ha. Tyvärr visade det sig att varken det vi (Guigals d'Ampuis) eller det vännen Stefan (Tignanello) valde fanns i källaren. Okej... 2012 Guigals Côte-Rôtie Brune et Blonde då och 2007 Château Soutard. Men nej, 2012:an fanns inte men däremot 2014 Guigals Côte-Rôtie Brune et Blond. Okej så fick det bli. Vinerna var båda riktigt bra men servitrisen verkade ofokuserad och hällde t.ex. upp samma vin i de båda glasen vi bad om för att samtidigt kunna prova vinerna mot varandra.
Som avslutning på kvällen beställde vi var sitt glas av Taylors 10-åriga Tawny Port. Stefan och Charlotte kände sig sötsugna och beställde var sin Chokladkaka med mörk tryffel, hasselnöt och brynt smör. Sammanfattningsvis hade vi en mycket trevlig kväll, vinkrångel och blek mat till trots och planer för ny utekväll i kvarteren runt Odenplan smiddes innan vi skiljdes åt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar