Efter jobbet träffade jag min yngste son för att umgås ett tag. Färden gick först till ett evenemang som Allt om Vin hade anordnat med några importörer som de tyckte platsade där. Temat var 'vinnande viner' med vilket menades att de viner vi fick prova var, ur deras ögon, en vinnare på något sätt. Vi kom till Winery Hotel där mässan, som de kallade den, utspelade sig. Det italienska chark- och ostbordet attackerades och vi fick vår akuta hunger någotsånär stillad. Vi hade inte något direkt fokus eller plan på vad vi skulle prova så vi gick lite planlöst från bord till bord och provade det vi tyckte verkade intressant vid varje importör. Problemet med denna typ av mässa, förutom trängsel, är att importörerna inte har sina bästa viner med sig utan det blir lite av en vardagsvinsmässa. Ok, det fanns några importörer som hade några riktigt bra viner, ett exempel var Vin Unic och deras Hermitage som är småtrevlig. Deras Champagne Roederer Reserve är ju såklart bra. Gérard Bertrand Vin de Pays d´Oc Cigalus, 2018 Nobel vin, var oxå ett vin med bra kvalitet. Kul och intressant ändå att prova och jämnföra olika typer av viner, druvor och odlare. När vi var nöjda begav vi oss hemåt och besökte vår egen WAZA-krog. Ibland är det så att när man som minst förväntar sig något fint, gott eller fantastiskt så händer det!!
Vi steg in på krogen, sonen beställde en Westmalle trappist Dubbel som hade en känsla av mörk lager med lite knäckighet och ytterst lite av den feta sötma som brukar känneteckna trappistöl. Den var lite trist och publik. Stefan beställde en öl från Wazas egen produktion på tapp, nämligen INDEXOUTOFBOUNDS Barrel Aged Imperial Vanilla Stout från WAZA/Nerdbrewing...och nu hände det! Ölen som brygds för typ 5 år sedan och som därefter lagrats på Mackmyrafat i tre år och 2 år på ståltank hade en bäcksvart färg med fint mörkbrunt skum. Doften var koncentrerad fikon, soja, melass, nästan salt, mörk sirap, stark espresso, tydliga whiskey fat, valnötter, drar åt tawny port. Smaken var oerhört sirligt koncentrerad fatig, söt och fyllig med lätt syrlig smak och bra beska laddad med fikon, kaffe, cacao och fat. Känslan i munnen var ändå ganska lätt. En oerhört bra stout i världsklass. Sonens Westmalle kändes tunn efter denna :).
Vi steg in på krogen, sonen beställde en Westmalle trappist Dubbel som hade en känsla av mörk lager med lite knäckighet och ytterst lite av den feta sötma som brukar känneteckna trappistöl. Den var lite trist och publik. Stefan beställde en öl från Wazas egen produktion på tapp, nämligen INDEXOUTOFBOUNDS Barrel Aged Imperial Vanilla Stout från WAZA/Nerdbrewing...och nu hände det! Ölen som brygds för typ 5 år sedan och som därefter lagrats på Mackmyrafat i tre år och 2 år på ståltank hade en bäcksvart färg med fint mörkbrunt skum. Doften var koncentrerad fikon, soja, melass, nästan salt, mörk sirap, stark espresso, tydliga whiskey fat, valnötter, drar åt tawny port. Smaken var oerhört sirligt koncentrerad fatig, söt och fyllig med lätt syrlig smak och bra beska laddad med fikon, kaffe, cacao och fat. Känslan i munnen var ändå ganska lätt. En oerhört bra stout i världsklass. Sonens Westmalle kändes tunn efter denna :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar