måndag 22 april 2019

chez Chastel 18-22 april 2019 (Påsk)

Halvdag Skärtorsdag och jobb hemifrån. Det blev sen lunch som bestod av vitt portugisiskt vin i form av 2017 Quinta do Javali Maria Luisa Branco och lite småplock. Därefter, och delvis samtidigt, förbereddes kvällens middag. Det blev långbakad fläsksida med coleslawPå kvällen kom Benjamin och vi hade en trevlig stund mumsandes nybakt bröd med ost och ett par stouts i form av Omnipollo/Dugges Anagram och Bean geeks Session Porter.
Långfredagen firades i Stockholm hos 'Hickan å Olle' tillsammans med barn och ena sidan av släkten. Det blev allehanda påskrätter i form av två olika sorters sillar, ägghalvor, Olles hemgravade lax och lammstek med bakade rotsaker toppat med chèvrePå kvällen, efter hemkomst till Köping, blev det finbesök och vi provade lite nyhemkomna viner från Toscana. Vi provade 2016 Duemani Altrovino, Suisassi och Duemani. En årgång som är helt underbar med kraft elegans och frukt. läs mer..
Påskafton ägnades morgon och förmiddag åt att förbereda påskmat inför den traditionsenliga påskmiddagen med den andra sidan av släkten. Denna påskmiddag inleddes när gästerna kom med champagne Beurton-Vincent Réserve Demi Sec och snittar med anklever, marmelad och krossade salta jordnötter. Påskbuffén bestod av dragon- och apelsinsill, gräddstuvad grönkål, coleslaw, hemrullade köttbullar, prinskorv, sashimi med sesamfrö och frasig svartkål, vitlöksspäckad lammstek och ugnsbakad småpotatis med laxromstopping. Till dessert maränger och apelsinparfait. Till detta kunde vi, förutom att fortsätta med champagnen, dricka 2016 Duemani Altrovino och 2017 Duemani Sí. där rosén är underbart frisk och fruktig som med ett djup och sirlighet som är fantastisk. läs mer...
Påskdagen och Annandag påsk tillbringades så lugnt och stillsamt som möjligt med promenader och filmer och resterna av påskmaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar