lördag 27 april 2019

Porto lördag 27 april 2019


Den sedvanliga frukosten med portugisiska croissant och bloggning startade som vanligt vår dag, därefter promenerade vi ned till Cais de Ribeira där det redan sköd av liv i det vackra vädret. 
Vi satte oss och njöt av det fina vädret tillsammans med varsin Bock. Runt tolv var vi återigen på Churchills för att prova 2016 Churchill's Vintage och deras 2016 Quinta da Gricha Vintage som ändå är lite unikt att man gör både en vintage och en quinta samma år. När vi kom dit visade det sig att det var fullbokat....hela dan !!(: besvikna funderade vi på vad vi skulle göra istället men precis när vi skulle gå kom de och sa att nu går det bra att få prova:). Sagt och gjort. 
2016 Quinta da Gricha Vintage medelstor fruktig doft av blåbär å fat. Smaken är fylligt mjukt elegant fruktigt med blåbär körsbär underbar stram med rejäl men integrerad strävhet och syra. 2016 Churchill's Vintage medelstor mjukt fruktig med blåbär, mint smaken är mjukt fyllig koncentrerad med körsbär blåbär integrerat sträv med grym syra. 
Sedemera promenerade vi hemåt med sikte på en pizzeria. Det fanns en pizzeria inte långt ifrån där vi bodde så det blev två Margerita som vi tog med upp på terassen på taget  till det hus där vi bodde. Där åt vi pizza, solen, värmen och njöt av den underbara utsikten över Porto och passade på att prova Javalis nya viner som vi fick med oss från restaurang besöket igår. De tre vinerna kommer från samma vingård, Clos Fonte do Santo och han har benämt dem utifrån de färg som de uppvisar. Etiketterna är enkelt men smakfullt designade med färgen på vinbladet i samma färg som parrafinet över korken.
Clos Fonte do Santo Cherry rödfruktig frisk doft med röda bär som körsbär. Smaken är lätt fruktig fräsch med röd nymogna frukt som hallon å körsbär. Clos Fonte do Santo Vermelho (röd) rödfruktig doft med lite mörkare röda bär. Smaken är lätt med vegetativa inslag och mörkare frukt och djup. Clos Fonte do Santo Azul (blå) medelstor elegant lite kryddig doft med mogna körsbär. Smaken är frisk fatig fruktig med mörka och röda bär. friskt med bra längd och aningen vanilj. Ett stund i solen på taket så åberopades några timmars vila. Efter nån timmes välbehövlig eftermiddags napp så gav vi oss ut på stan för att sedermera hamna på The Winebox. 
Vi var inte särskilt hungriga efter pizzan och lite pömsiga efter sömnen men vi kämpade på och beställde in Friterade Torskbollar, Friterade Bläckfiskringar och Grillade Gambas, till det ett vitt vin från Douro 2015 Maos Signature Encruzado
Vi hade jättetrevligt men maten smakade inte och vinet var sådär så vi tröstade oss med Brownie och vaniljglass till det portugisiska kaffet vilket nog var den godaste rätten, om man inte räknar Aftereighten som följde med kaffet:) Ändå rätt nöjda slångrade vi omkring lite i solen i den vackra historiska delen av Porto innan vi gick hem och avslutade bloggningen för fredagen, en stund senare sov vi.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar