onsdag 24 april 2019

Kick off Rolfs kök onsdagen 24 april 2019

Efter inköp av promenadskor till Charlotte och en skön och lugn promenad genom en soldränkt stad, slank vi in på Rolfs Kök på Tegnérgatan och fick en plats på 'hyllan' med utsikt över folket på gatan utanför. Medans vi tittade i menyn tog vi ett glas 2015 Chardonnay från Frog's Leap som var fruktig, fatig med exotiska inslag och mineralitet. Ett riktigt hyfsat vin med lite grov karaktär i fruktdriven stil där syran kanske var lite låg. Snabbt bestämde vi oss för Skrei på ben med bränt grädde, libbsticka och sockerärtor och en 2014 Meursault från den utomordentlige Arnaud Ente. Fisken var fantastiskt god med det brynta smöret som gick hand i handske med vinet. Vinet ja...en fruktig, fatig doft av grillad citron och stenig mineralitet. Smaken var torr, med underbar distinkt syra, fruktig, fatig med en mineralisk munfyllnad och kryddighet. Kombinationen mat och vin var helt enastående och bättre är svårt att få. 
Som dessert blev det Chokladpudding, Tryffel och varsin pyttegarappa, där tryffeln var sagolik med smak av lakrits. Tack! Rolfs Kök för den bästa upplevelsen med bra, trevlig och kunnig service med underbar mat och superbt vin. Nöjda gick vi den korta vägen genom Lunden och sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar