fredag 22 februari 2019

AG Fredagen 22 februari

Efter att ha slutat lite tidigare så tog Stefan tåget hem till Köping för att hämta Jonathan och medels bil åka till Stockholm för att 'gå på fin restaurang' vilket var Restaurang AG. Efter att parkerat bilen och myst nån timme med bla 'Bullibumpa' så tog vi taxi till etablissemanget. Vi mottogs som vanligt väldigt trevligt av chefssommelier Erik. Det är en mysig och en härligt sorlande stämning på AG, ibland kanske lite för sorlande. 
Nåväl, medans vi mumsade på det grillade brödet med smaksatt ister tittade vi i meny och  bestämde oss snabbt för Friterade Vaktellår med sesamfrön, ingefära och yuzu som förrätt.
Vaktellåren är otroligt krispiga och goda. Till huvudrätt valde vi alla tre Hamburgertallrik på Jueskogs vis. Hamburgerköttet var som vanligt mycket gott medans pommes:en var ovanligt obra, det verkade nästen som om vi fått bottenskrapet som blivit återuppvärmda, inte bra AG!! Brödet till hamburgarna var blött och slafsigt??! Helheten av hamburgarna var..inte bra!! 
Om hamburgarna var medelmåttiga så var vinet vi valde desto bättre, 2013 Shafer Relentless från Napa Valley i Kalifornien. Vinet består av 97% Syrah och 3% Petit Syrah och har lagrats 30 månader på franska ekfat från Allier och Troncais. Om detta vin är underbart så är det producentens Cabernet Sauvignonviner som han blivit mest berömd för, är av världsklass och som har blivit måttstocken för Cabernet Sauvignon i Kalifornien. Vinet hade stor doft, fatig fruktig örtig med körsbär, svart vinbär och mintton å fläsk. Smaken torr, fyllig, sträv med balanserad syra, fruktig med körsbär och grön med lite besk efter och mineral. Ett stramt fruktigt vin med otrolig kraft, bra syra, fruktigt körsbär, mint och mineral som avslutas med en fin grön touch. 
Som avslutning kunde vi inte motstå en dammsugare och en liten snutt Grappa av bästa sort, nämligen 2011 Capovilla från Bagnomaria gjord på druvan Muscat som var otroligt rik och fruktig...en skön avslutning.
Trots Hambergerdebaclet så var det en mycket mysig och trevlig kväll på en av våra favoritrestauranger. Taxi hem, och sömn.
läs mer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar