onsdag 20 februari 2019

Combo 19-20 februari 2019

Tisdag 19 februari 2019
Vi tog en promenad efter jobbet och på väg tillbaka gick vi förbi Odenplan och passerade den lilla vinbaren Combo. Såg vi inte möjligtvis en gammal bekant skymta bakom bardisken när vi kikade in? Jodå, mycket riktigt! Vi gick in och hälsade och det föll sig inte bättre än att vi satte oss vid bardisken och beställde varsitt glas vin. Charlotte en amerikan, 2015 Kind of Blue från Clos Saron Sierra Foothills Californien, en blend av 50% Carignan, 40% Syrah, 7% Cabernet Sauvignon.  och 3% Semillon. Ett härligt fruktsaftig vin med skönt motstånd och underbart fruktig doft med körsbär och mint. För Stefan blev det en australiensare, 2009 Yalumba, en blend på Cabernet och Syrah. Ett mustigt fruktigt fatigt vin med lakrits och lite mintighet. Vi var lite småhungriga och beställde också en chark- och osttallrik.
Vi småpratade lite med personalen och innan vi gick lämnade vi vårt kort och lovade komma in med en lista över våra viner nästföljande kväll.
Onsdag 20 januari
Så kvällen därpå styrde vi, efter en lite kortare promenad, åter kosan till Combo, för att överlämna listan över våra viner. Vi bestämde oss för att äta middag här ikväll också, och beställde därför in en liten charkbricka och därefter en tallrik Gulasch.
Till detta blev det ikväll ett glas italienskt till Stefan, nämligen Sassicaias andravin 2016 Guidalberto från Tenuta San Guido från Toscana som föddes första gången år 2000 och som består av 60% Cabernet Sauvignon och resten Merlot. Vinet jäses i ståltank för att sedan lagras 15 månader på amerikanska och franska barriquer. Ett fruktigt fatigt rätt stramt vin med strävhet och bra syra. Charlotte valde återigen ett amerikanskt vin från Nappa Valley, en Cabernet Sauvignon, 2013 Shutter. Ett kraftigt generöst vin med mörka bär som svarta vinbär. Ett gott vin med sötmogna toner men som balanseras av en bra syra...Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar