Egentligen
meningen att vi skulle göra mat hemma men vi möttes utanför Rolfs Kök och steg in där vi
möttes av trevlig personal. Vi fick ett bord i fönstret och ett glas
Billecard-Salmon Brut Reserve som kändes lite trött med svag doft, mousse och
syra vilket gjorde champagnen mindre frisk...men festligt var det.
Vi bestämde
oss snabbt för Confiterad Fläsksida med vitkål, ölkokt lök och potatispuré med
vitlök för Lotta och Rödvinsbrässerad oxkind och potatispuré med tryffel för
Stefan. Efter lite trevligt dividerande med den mycket sympatiske kyparen, där vi
bla lyckades marknadsföra våra viner, bestämde vi oss för ett vin från Toscana,
nämligen 2008 Le Macchiole Scrio IGT gjort på Syrah. När vinet beställdes
annonserade kyparen att det var CS men när vinet anlände visade det sig att
vinet bestod av Syrah vilket med största tydlighet återspeglade sig i doften
som var stor fruktig, örtig och kryddigt med mogna körsbär och mynta. Smaken
var medelfyllig, något sträv och med balanserad syra, fruktig, fatig, örtig och
kryddig med körsbär, ceder. Ett härligt kraftigt, fruktigt elegant vin med lätt
mognadston, pikant strävhet och fatighet.
Efter huvudrätten flyttade vi ned till baren och avslutade middagen med varsin 2 cl underbar Grappa Romano Levi en lagrad och en olagrad, till det tog Stefan chokladtryffel medans Lotta tog chokladpudding.
En fin kväll med mycket trevlig servering, underbar mat och bästa drycken. Vi tackade för oss med ett lov om påhörande. Rolfs
Kök ÄR en av de bättre krogarna i stan. Vår bedömning...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar