torsdag 7 februari 2019

Rolfs Kök torsdag 7 februari 2019


Egentligen meningen att vi skulle göra mat hemma men vi möttes utanför Rolfs Kök och steg in där vi möttes av trevlig personal. Vi fick ett bord i fönstret och ett glas Billecard-Salmon Brut Reserve som kändes lite trött med svag doft, mousse och syra vilket gjorde champagnen mindre frisk...men festligt var det. 
Vi bestämde oss snabbt för Confiterad Fläsksida med vitkål, ölkokt lök och potatispuré med vitlök för Lotta och Rödvinsbrässerad oxkind och potatispuré med tryffel för Stefan. Efter lite trevligt dividerande med den mycket sympatiske kyparen, där vi bla lyckades marknadsföra våra viner, bestämde vi oss för ett vin från Toscana, nämligen 2008 Le Macchiole Scrio IGT gjort på Syrah. När vinet beställdes annonserade kyparen att det var CS men när vinet anlände visade det sig att vinet bestod av Syrah vilket med största tydlighet återspeglade sig i doften som var stor fruktig, örtig och kryddigt med mogna körsbär och mynta. Smaken var medelfyllig, något sträv och med balanserad syra, fruktig, fatig, örtig och kryddig med körsbär, ceder. Ett härligt kraftigt, fruktigt elegant vin med lätt mognadston, pikant strävhet och fatighet.

Efter huvudrätten flyttade vi ned till baren och avslutade middagen med varsin 2 cl underbar Grappa Romano Levi en lagrad och en olagrad, till det tog Stefan chokladtryffel medans Lotta tog chokladpudding.

En fin kväll med mycket trevlig servering, underbar mat och bästa drycken. Vi tackade för oss med ett lov om påhörande. Rolfs Kök ÄR en av de bättre krogarna i stan. Vår bedömning...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar