lördag 9 februari 2019

Tegnér 9 februari 2019


Liten sovmorgon med frukost på Nybergs. Därefter en härligt frisk promenad för att leverera vin till SB i Marieberg. Väl hemma och lite frusna var badkaret en nödvändighet och ...underbart. 
VM-sändningarna gick på och Grillad havskräfta med örtsmör fick bli en fräsch lättlunch tillsammans med ett glas 2015 Sixto Uncovered Chardonnay från Washington State som självständig var proppad med exotiskt frukt och vanilj med lite låg syra men tillsammans med kräftornas smörighet var kombon till maten perfekt. 
Lite senare på eftermiddagen tillagades Mixed Grill som bestod av rester från Tomahawken, brysselkål, lök, skogschampinjoner och broccoli. Örtsmör och Bearnaise fick höra till. Till det drack vi en helt underbar 2015 Chateau Sixtine Chateauneuf du Pape med 45% Grenache, 30% Mourvédre, 25% Syrah. Vinet hade en lite knuten fruktig animalisk doft med lakrits, örter, körsbär och någon mintighet. Smaken var härligt sirlig, fyllig, något sträv med balanserad syra. Fruktig, örtig och fatig med lakrits, mogna körsbär. Ett underbart kraftigt vin med elegans och sirlighet textur.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar