Liten
sovmorgon med frukost på Nybergs. Därefter en härligt frisk promenad för att
leverera vin till SB i Marieberg. Väl hemma och lite frusna var badkaret en
nödvändighet och ...underbart.
VM-sändningarna gick på och Grillad havskräfta med
örtsmör fick bli en fräsch lättlunch tillsammans med ett glas 2015 Sixto Uncovered Chardonnay från Washington State som självständig var proppad med exotiskt frukt och vanilj
med lite låg syra men tillsammans med kräftornas smörighet var kombon till
maten perfekt.
Lite senare på eftermiddagen tillagades Mixed Grill som bestod av rester från
Tomahawken, brysselkål, lök, skogschampinjoner och broccoli. Örtsmör och
Bearnaise fick höra till. Till det drack vi en helt underbar 2015 Chateau Sixtine Chateauneuf du Pape med 45% Grenache, 30% Mourvédre, 25% Syrah.
Vinet hade en lite knuten fruktig animalisk doft med lakrits, örter, körsbär och någon
mintighet. Smaken var härligt sirlig, fyllig, något sträv med balanserad syra.
Fruktig, örtig och fatig med lakrits, mogna körsbär. Ett underbart kraftigt vin
med elegans och sirlighet textur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar