lördag 24 augusti 2019

Lördag 24 augusti 2019


På förmiddagen tog vi en långpromenad i Johannesdalsskogen och åkte sedan och handlade. Vi var mycket nyfikna på hur 2018 Sì👆 skulle vara i jämförelse med 2017. Det skulle visa sig vara rätt stor skillnad mellan årgångarna, där 2018 känns mjukare och mer... ja lite mer roséaktig, men, på ett mycket positivt sätt och... ja, jättegod! Frisk, fruktsaftig och blommig doft med fint stenig mineralitet, röda smaskiga bär som smultron och jordgubb. Smaken är helt torr med soldränkt frisk frukt med blommiga inslag och röd saftig frukt som smultron å jordgubb. Ett bärsaftigt friskt vin med hög sommarläsk-faktor men helt torr och ett bärdjup med lång ljuvlig beskt slut. Lättare än 2017, fruktsaftigare och inte lika djup. En sommarsuccess!!!
Lika nyfikna var vi förstås på nya årgången 2018 Cifra👆Efter en rejäl luftning uppvisar 2018 Cifra en ung, frisk, fruktig medelstor doft med röda körsbär, grön paprika och svag mint. Smaken är ung, torr medelfyllig, lätt sträv med bra syra. Vinet är transparent bärfruktigt med röda körsbär, svagt mintigt, vegetalt i form av grön paprika och kryddighet.  Ett transparent elegant bärfruktigt vin med vegetala inslag, röda körsbär och härligt frisk syra. Samma vin från 2017 har mer sötfrukt och som helhet mustigare. Vilket passar dig? Vi åt kycklingwok och pasta till. Gott!
Vid femtiden gick vi glada i hågen till Bishops och såg fram mot en kall öl ute i "trädgården", men väl där mottogs vi av tryckt och otrevlig stämning Måste säga att personalen, särskilt de som är ansvariga, måste kunna hålla sina personliga konflikter skilda från arbetet. Att komma in och hälsa och bli bemötta av ordväxling dem emellan, surmulen uppsyn, bli vända ryggen, känns otroligt trist! Fanns alternativ i denna lilla stad skulle vi nog aldrig någonsin gå tillbaka. Benjamin hade kört långpass men dök upp en halvtimme senare. Vi pratade en stund, drack lite öl och sedan skildes vi åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar