Efter en vecka i host och harklingens tecken handlade vi delar av den kommande helgens mat på ICA NK och passade på att äta lunch i Ölbaren NK 👆. Det blev Ugnsbakad lax med ris och färsk rödbetssallad. Lotta drack Omnipollo Mazarin och Stefan en Mikkeller Spontan Cherry som ska ha uppfostrats i chardonnayfat. Hur som helst var Mazarinen som IPA ska va, fruktig, lagom besk och inte alltför hög alkoholhalt (5,6%). Mikkellers spontanjästa cherryöl var lite sur och smakrik med hintar av fatet. Mycket god! Efter lunchen åkte vi tåget hem och förberedde kvällens middag då Stefans yngste skulle komma över. Stefan gick till frissan medans Charlotte malde högrev. Lite senare dök Benjamin upp och Högrevsburgare med pancetta, thaibasilika och hemgjord majjo serverades. Vinet som serverades var Chez Chastels husvin, det underbara och kraftigt örtdoftande el Puntido denna kväll serverad ur magnumbutelj från 2005. Vinet hade en stor, fruktig, pepprig och fatig doft med hintar av våt sten, lakritz, choklad, lavendel, vitpeppar och körsbär. Smaken var torr, medelfyllig, medelsträv med medelsyra+. Fatig, fruktig och örtig med massor av körsbär, lakritz, lavendel och choklad. Eftersmaken var lång av fat och körsbär. Ett underbart doftande kraftigt, massivt vin med mjuka tanniner, peppar och örtighet. Otroligt gott med Burgarna till detta härligt spänstiga vin. Kvällen avslutades med en kopp kaffe. Benjamin åker till Östersund på fredag morron och värdparet slocknade tidigt efter 'Batman Begins'.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar