lördag 31 december 2016

Nyårshelgen 2016

30 december
Sista dagen på jobbåret 2016 slutade vi lite tidigare och träffades på Fiskeläget👆 i Hötorgshallen. Stefan kom först och när Charlotte anlände stod redan ett glas champagne och två smörrebröd på disken och väntade (detta skedde alltså efter att bilden tagits, då två av smörrebröden redan slunkit ner i Stefans hungriga mage😊)! Efter lite småprat och span på folkvimlet, köpte vi med oss varsin grann hummer och släntrade iväg mot Stockholms Centralstation för att ta tåget hem.
Väl hemma öppnade vi en flaska Domaine Rollin 2013 Pernand-Vergelesses att smutta på medans vi dukade fram lite skirat smör och majjo till humrarna. Vi har sagt det förut och vi säger det igen... en riktigt fin hummer på det här enkla viset - ja, det kan inte bli så mycket bättre!
Något lite sött efter kändes rätt, så vi avslutade med Crêpes Suzette och en liten skvätt 2009 Chateau Dereszla Tokaji.

Nyårsafton
Sista dagen på året 2016... Och vilket fantastisk år detta år 2016 varit. Så mycket vi varit med om! Så mycket vi upplevt!
Efter lugn frukost med kaffe och rostat bröd i det milda ljuset av stearin, lite stökande på dagen tillsammans med 2006 Pol Roger och lunch bestående av hemgjorda köttbullar, potatismos och rårörda lingon, skjutsade Benjamin oss vid halv fem-tiden den relativt korta biten hem till Eva och Thomas, där det nya året skulle firas in. Där välkomnades vi med kramar och ett glas rosa bubbel från Tyskland.
Strax efter anlände Cathrin och Klas från Bro och middagsbestyren tog snart sin början.
Vi blev indelade i olika arbetslag som fick i uppgift att tillreda var sin rätt till middagen.
Stefan och Cathrin friterade torskkinder som serverades med grillad spetskål, färsk koriander och sesamfrön,
Charlotte och Thomas skalade räkor, hackade rödlök och skapade Toast Skagen med löjromstopp,
Eva och Klas grillade till sist entrecôtes och lamm som serverades med rödvinssky, sparris och potatiskaka.
Middagen avslutades med en sprakande, söt och härligt god Pavlovatårta! Tack Olivia och Linn, en helt fantastisk avslutning på middagen!! Stefans och Charlottes proppmätta och mycket stinna magar krävde nästan omedelbart därefter en promenad runt området.
Väl tillbaka spelades spel och pratades tills tolvslaget närmade sig och alla gick ut och tittade på fyrverkerier, hurrade och skålade in det nya året. Året är 2017 och klockan närmade sig nog en halv två när vi trötta och nöjda, efter en promenad i långsamt tempo hem, kröp ner under täcket. Tack Eva & Thomas för en generös och jättetrevlig kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar