onsdag 8 november 2017

Porto onsdagen 8 november 2017


Upp tidigt, en snabb kaffe hos Sebastian, sen iväg till Arlanda medels taxi. En croissant😊 till kaffet på Arlanda. Flyget med mellanlandning och proviantering i Amsterdam gick utan störningar och vi var framme i Porto i utsatt tid där Stefan S mötte upp. Tunnelbana in till Porto centrum och en lagom promenad till boendet. 
Efter snabb incheckning på fräscht boende gick vi för att äta något. Vi hamnade på Ribeira som är ett promenadstråk utefter floden Duero och som ligger alldeles i närheten av vårt boende. 
Efter maten blev det besök på en portvinsbar som Stefan gillade där vi provade några typer av portviner. En urladdad mobil som låg kvar i lägenheten orsakade strul med hyrbilen vars upphämtningsplats vi inte hittade fastän vi åkte kors och tvärs med taxi genom Porto😐. Nåväl efter att telefonen hämtats lokaliserades upphämtningsplatsen och alla blev nöjda och glada.
Den charmiga vinbaren The Wine Box blev kvällens mål för hungriga resenärer. Baren visade sig bjuda på bra mat och underbar vinlista med kunnig personal. Till maten dracks en 2013 Bioma från Niepoort som var lätt, mycket fruktig med tydlig blåbärston. Efter maten dracks traditionsenligt några Ports för att börja få en känsla för portvin. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar