måndag 6 november 2017

Helgen 3-5 november 2017


Fredagen fick vi besök av yngste sonen som var på besök hemma för skidpreparation inför träningsläger om nån vecka med storebror. Det blev Älghamburgare med Bacon, majjo, färska örter och LCHF-bröd. Till det drack vi 2010 El Puntido som var fruktig, fatig, örtig med sötlakritz, mörka körsbär och lavendel. Ett kompakt, mjuksträvt vin med underbar frukt och bra syra. Med det besöket blev förstås några klunkar Geuze, en Oude Kriek (körsbär) och Oude Quetsche (plommon) som var goda och sura och härliga.
Lördagen bar det av till Stockholm och Tomas Ledin på Cirkus. Vi checkade snabbt in och sedan bar det av till Cirkus för lite mat innan uppträdandet. Jag nämner inte kvaliteten på mat och dryck så blir alla glada. Showen var bra och Jonathan älskade de två timmar som den pågick. Trötta, omtumlade och nöjda efter showen anträdde vi Mr French på Skeppsbron. En mysig och trevlig restaurang med lite annorlunda inredning och meny. Vinlistan är skaplig och man sjönk gosigt ned i soffan vid vårt tilldelade bord. Skaldjur för en, typ tappas för en annan och pommes med aioli för en tredje. Vinet blev en 2010 Puligny-Montrachet från Jean-louis Chavy som var fruktig, lite fatig med liten syra. Ett lent, fruktigt, fatigt och mineraliskt vin med lite citrus och vanilj men där syran blev för låg och påminde om vin med Viognier eller Aligoté med lite fet karaktär. Välbehövlig sömn behövdes.
Söndagen blev mysig med tidig uppgång med härlig långfrukost på hotellet och hemfärd och vi sågo Köpings sköna kullar redan vid 11-snåret. Framåt eftermiddan kom yngste sonen och vi åt Tacos med marinerad fänkål, chevre, avocado, nötfärs, majjo och massor med färska örter alltihop insvept i grillad spetskål. Resten av söndagen blev framför TV:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar