Lördagen blev det sova lite extra så vi var uppe typ kl 08:00 och åt frukost och pysslade med div pappersarbete innan motionsrundan. Därefter blev det en tur till Åsby utanför Köping där det säljs allehanda kött och delikatesser. Vi fick tag på en rådjurssadel som urbenades och höggs på plats. Det blev Pepparstekt Rådjursfilé med Tryffelgräddstuvad Spetskål och Rödvinsreduktion. Se receptet här... 👆 Efter typ 4 timmar med underbar matlagning och samkväm i köket kunde vi nu nöjda skörda frukterna. Vinerna i fråga var 2012 Macan från Rioja och välkända bordeaux producenten Benjamin de Rothschild och legendariska Vega Sicilia från Ribera del Duero i Spanien. Ett 100% Tempranillo-vin med bastant kraft och syra. Vinet är fylligt, koncentrerat fruktig, fatig med örter, lakritz och mineral och bör nog drickas som bäst om några år. Det andra vinet, 2012 Guigal Côte-Rotie Brune et Blond, däremot visade som vanligt upp en underbar frukt och örtighet men med sedvanlig elegans och 'drinkability', vårt husvin anno 2012 skämdes inte för sig även om 2010:an känns fullkomligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar