Efter lördagens
succéartade mässdag för konsumenter så skulle det bli en söndag i vilandets
tecken, men icke, vi blev tvungna att bila hem efter mer vin då efterfrågan
översteg vår kalkylerade kvantitet. Synd på utebliven förväntad vilodag men en
trevlig liten tripp blev det. Vi var tillbaks på hotellet vid typ 3 på
eftermiddan och han vila lite för att 1800 glas möta upp med våra Champagneproducenter och middag på den braiga restaurangen Portal. Middagen startades med ett glas Champagne André Jacquart Blanc de Blancs Brut som var riktigt trevlig med frisk, lätt citrustendenser och knappt skönjbara brödtoner. Champagnen blev en perfekt följeslagare genom förrätten som bestod av Pilgrimsmussla, sotad tartar, alger, grönkål och svamp som serverades med en nedkokt fond av champinjoner för några och Salladsblomma med rökt youghurt, fläder och Wrångebäcksost för andra. Till huvudrätt valdes Piggvar och till det dracks Jean-Louis Chavy Puligny-Montrachet Premier Cru Les Champs-Gains som var fruktig med lätta citrustoner, lätt integrerade fat och mineral som gav lite fetma till drycken. En bra elegant, friskt vin med härlig mineralitet och inneboende kraft. Kvällen avslutades med Tarte Tartin med vaniljglass och stekta äpplen om flamberades vid bordet. Till detta dracks det, som seden bjuder Chartreuse av både gul och grön modell😊 Efter en mycket trevlig kväll med bra service, god mat och
dryck, som blev rätt tidig, då vi hade måndagens mässa för branschfolk i
åtanke. Läs mer om besöket på Portal här👆
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar