söndag 8 oktober 2017

at Six 5 oktober 2017

Efter några rätt tuffa veckor var det skönt att checka in och bara njuta av en micro-ledighet. Rummet var en fröjd av elegans, lyx och underbar utsikt över Kungsträdgården och vidare norrut över Stockholm. Efter en kort sejour i baren med Champagne Egly-Ouriet Les Vignes de Vrigny Premier Cru och 2008 Champagne Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs där den förstnämnde var en 100% Pinot Meunier med typisk blommig och rödfruktig karaktär utan några nämnvärda autolytiska drag. Ett enkelt vin och man funderar i såna här stunder på om varumärket är större än kvaliteten. Det andra vinet hade förvisso bra jästkaraktär men tenderade att bli för mycket och kantigt efter ett tag i glaset. Två helt olika Champagner i den lägre kvalitetsnivån. 
Efter snabb avlämning av packning på rummet begav vi oss ned till matsalen för middag. Ett varsitt glas innan maten där vi beställde en 2016 Roland Lavantureux Chablis och en 2014 Chapoutier les Granilites där Chablis var något av det sämsta vi druckit på restaurang, dessutom till ett hemskt högt pris. Ta bort det vinet från listan!! Graniliten var helt ok men även den alldeles för högt prissatt. 
Vi tog in en plateau med mycket fräscha skaldjur i form av hummer, havskräfta och räkor. Mycket gott!! Vi ville dricka något bra från Chapoutier ex Les Granits Blanc men priserna var högt satta att det inte kändes ok att beställa, så det fick bli en 2013 Saint Aubin från kända producenten Olivier Leflaive. Vinet var fruktigt och överfatat med mycket smör och vanilj samt en svag besk ton som inte vi har upplevt med denna producent tidigare. Ett fruktigt överfatat vin med citrus, vanilj, smör och som INTE infriade våra förväntningar på ett friskt, citrusbaserat vin perfekt till skaldjur. 
Sibona Barbaresco Grappa di Piemonte och tryffel fick avsluta en fin middag med bra mat men med lägre kvalitet på drycken. 
Det som verkligen satte prägel på vistelsen var rummet med den underbara utsikten och den bästa frukostbuffén vi ätit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar