onsdag 19 september 2018

Epernay Onsdag 19 september 2018

Vi fick en liten sovmorgon och åt frukost på Caffé d'Abramo på Vasagatan. Ett mycket gemytligt litet italienskt fik med underbart kaffe. Efter att vi hämtat upp Sebastian och Benjamin i Bergshamra begav vi oss till Arlanda där vi förstärkte frukosten med en traditionsenlig Kick-Off med Champagne och Ost- och skinka Croissant.
Champagnen var en Billecart-Salmon Brut Reserve som var osedvanligt slätstruken med inget av nåt. En sån där Champagne som ger Champagne 'den var bara sur, köper hellre en Prosecco'-rykte.
Förutom att flyget var försenat typ en timme så gick flygresan bra och vi kom till CDG där vi hade några timmar innan tåget till Epernay skulle gå.
Vi åt lunch på Sheraton på flygplatsen. Stefan tog Fish- and Chips, Charlotte tog Ceasarsallad, Benjamin och Sebastian åt Ceasarsallad med rökt lax. Till det beställde vi in en 2016 Chablis från Pommier från den knapphändiga vinlistan. Vinet var relativt fylligt, friskt och citrussyrligt med bra frukt och mineralitet. En bra Chablis som lyfte måltiden som annars var god med inte bättre än så.
Tåget tog oss tryggt till Epernay med några byten som innebar inblick i fransk förortsidyll. Vi kom till Epernay på utsatt tid och lite trötta släntrade vi genom centrum till vår hyrda våning mitt i staden. Efter en snabb incheckning gick vi ut på staden för att äta ty hungern rev i våra tomma bukar.
Le Sardaigne ett stenkast från tågstationen fick äran att välkomna oss i den ljumma kvällen. Vi tog in en flaska Bollinger Special Cuvée som vi sippade på medans vi bestämde oss för mat. Den här Champagnen hade en klar doft av gröna äpplen och brioche. Smaken var friskt syrlig med citrus och gröna äpplen. En standardchampagne med lite obalanserat hög syra för vår smak. Efter lite velande fram och tillbaka bestämde sig Charlotte och Stefan för varsin Pizza Margarita, Benjamin för Tryffelrisotto och Sebastian för Pasta med ankleversås och skinka. Till maten beställde in en Chateauneuf du Pape som vi är väl bekanta med då vi drack detta vin när vi första gången i denna lilla by i södra Rhône, nämligen 2015 Clos de L'Oratoire des Papes. Denna årgång var kanske lite ung men tätheten fanns där och man kunde ana den tunga sirligheten som ett bra vin från denna appelation kan erbjuda, vinet var lite knutet med svag syra och mycket mjukt. Till dessert tog Charlotte och Stefan in Creme Brulée att dela på (som aldrig kom till bordet) ett glas Fine de Marne och ett glas Marc de Champagne, vilka båda var lagrade och inte alls motsvarade de högt ställda förväntningar vi har på denna typ av dryck. Sebastian och Benjamin tog varsin Kaffe och Sebastian lyxade till sig med en Ball glass med pistagesmak.
Kvällen var helt underbart skön och alla var nöjda med middagen så vi bröt upp och vandrade några kvarter till vårt loft för att genast somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar