söndag 16 september 2018

Helgen 14-16 september 2018


Fredag 14 september
Efter jobbet och en rätt rörig vecka med flytt fram och tillbaka var det skönt att ses på Pressklubben på vasagatan för en välförtjänt middag. Ett glas Oud Brun Cherry från Verzet fick bli Stefans sällskap innan Charlotte anlände alldeles snart. En härligt frisk spontanjäst öl med riktig körsbärssmak. 
Vi var hungriga så vi beställde snabbt varsin Moule Frites Orginal och vaklade lite då Diebolt-Vallois Fleur de Passion fanns i vinlistan men, visade det sig, med årgång 2006, hm... ja då valde vi istället en underbar 2014 Chablis Bougros Grand Cru från William Fevre som hade en stor, fruktig citrus doft med härlig djup fet mineralton. Smaken var friskt citrussyrlig med lite fet fatig mineralton. Ett härligt friskt vin med underbar fet med sirlig mineralitet som ger vinet kropp.


Lördag 15 september
Tidigt uppe och pysslade i våningen innan frukosten på vårt nya stamfik, Nybergs, på Upplandsgatan fick besök. Därefter flängde vi omkring i staden och levererade vin till systembolaget samt hann se en skymt av halvmaran som gick förbi utanför. 

Solen sken på vår balkong och det var underbart. Strax innan 17 glas stod vi fräscha och väldoftande vid AG:s portar där vår vän Erik tog emot oss på sedvanligt ödmjukt och korrekt trevligt sätt. Vi bestämde oss relativt genast för Vaktellår Med Asiatisk Touch till förrätt som var helt sagolika med sin krispighet och sötma blandat med hetta och syrlighet. Stefan tog en mycket bra fruktig IPA från Åre som trivdes bra med låren. Charlotte drack vatten !!??
Till huvudrätt bestämde vi oss till sist för En bit Piggvar med bönor, frites och bea, även fast kötträtterna lockade. Till fisken som var god tillsammans med bean valde vi ett vin med tydlig fatkaraktär och frukt för att träffa fettet i maten, nämligen 2007 Ramey från Ritchie Vineyard i Russian Valley. Ett vin i lite av den gamla skolan med mycket fat och frukt men med en förträfflig syra som balanserar upp faten och den exotiska frukten perfekt, helheten blir fantastiskt gott med kraft, exotisk honungsfrukt, vanilj och fat i form av ceder och lite rökighet. 
Till dessert blev det hemgjorda damsugare och en tvåa grappa. Förlåt....
En underbar middag med bra mat, god dryck och bästa serveringen. Sakta strosade vi hemåt och livet var härligt!


Söndag 16 september
Tidigt uppe för att fixa lite, frukost på Nybergs och en riktigt skön lång prommenad genom Vasastan via Östermalm och City och tillbaks. Stefans syster kom på ett trevligt besök.

En skön helg var till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar