torsdag 19 september 2019

Stockholm Torsdagen 19 september 2019

Efter lite sjukdom och rätt mycket på jobben så hade vi verkligen sett fram emot att gå ut och sätta oss på restaurang för bli uppassade, och vad passade väl bättre än Sturehof som bjöd oss gemytlig stämning, ett fint bord vid fönstret inne, trevlig personal, god mat och god dryck, ja för deras skaldjur är alltid mycket bra och vinlistan både bred och djup. 
Vi började med ett glas 2012 Champagne Pol Roger som vi delade?!😀 tillsammans med gott bröd och anjovissmör. 
Vi bestämde oss snabbt för Räkor med tillbehör och Pommes Frites. Vinet skulle naturligtvis komma från Alsace då vi ytterst snart ska dit och förlusta oss. 
Urvalet av Alsaceviner var kanske inte alltför stort men vi tvekade inte att välja 2010 Trimbach Cuvée Frédéric Emile Riesling som var härligt stramt svag i doften med inslag av petroleum, citrus, sommarblommor och nåt svagt tilltalande sötfruktigt. Ett rent, friskt härligt tilltalande vin med begynnande mognad och härlig petroleum. Som ett litet avslut tog Stefan in 2cl Diplomatica Reserva. Det var verkligen skönt att sitta där och titta på förbipasserande och bara njuta. Sådana här upplevelser, om än små, är otroligt livgivande och lägger sig bland andra liknande upplevelser som en skönt varmt täcke i kroppen. 
Vi vandrade sakta hemåt genom Stockholm och stannade för att köpa lite sött för att avsluta kvällen med hemma. Det blev Kaffe och Cartreuse med 1 st Chokladboll och 1 st Dammsugare att dela på framför TV:n. En underbar kväll var över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar